“En fortryllende hemmelighed” af Julia Quinn

en fortryllende hemmelighed

Originaltitel: An Offer from a Gentleman
Forfatter: Julia Quinn
Serie: Familien Bridgerton
Oversat af: Christa Leve Poulsen
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 368
Forlag: People’s press
Udgivelsesdato: 28. august 2020

 

 

Tak til People’s press for anmeldereksemplaret.

Jeg elskede ’En fortryllende hemmelighed’, som var en askepot fortælling i nye klæder. Nu glæder jeg mig bare til næste bog, som ikke kan komme hurtigt nok!

streg

Resumé

Sophie Becker har svært ved at finde sin plads i samfundet, da hun er født udenfor ægteskab, men er datter af en jarl, som gemmer hende under titlen som myndling. Da hendes far dør, skal hendes stedmor tage sig af hende, og hun ender med nærmest at være stedmorens og stedsøstrenes slave. Da hun bliver ældre får hun sneget sig afsted til et maskebal hos Lady Bridgerton, hvor hun møder den charmerende Benedict Bridgerton – det bliver starten på en stor ændring i hendes liv.

streg

Anmeldelse

Det var en virkelig fed opdagelse, da jeg fandt ud af, at ’En fortryllende hemmelighed’ har mange af de samme træk fra ’Askepot’, som er en historie, jeg elsker! Af samme grund var den også svær at slippe, og det tog mig ikke mange timer, før jeg var færdig med den. Jeg slap den næsten ikke, da jeg gik i gang med den, fordi jeg bare måtte vide, hvordan historien ville ende for Sophie. Flere gange måtte jeg næsten bide negle i spænding.

Sophie kom hurtigt ind under huden på mig, fordi jeg følte med hende og den uretfærdighed, hun må leve under. Jeg synes, hun er ret fantastisk, og jeg havde det nemt med at sætte mig ind i hendes sted, fordi jeg langt hen af vejen ville have truffet de samme valg, som hun gør. Hun er stærk og modig, og hun er også vildt ensom og alene. Samtidig vil hun ikke tage imod velgørenhed fra nogen.

Jeg kunne godt lide, at vi fik et større indblik i Benedict, da jeg ikke rigtig havde noget indtryk af ham inden, men egentlig fandt ud af, at han både har humor og et godt hjerte. Han er hjælpsom og opdraget godt, men går samtidig efter det, han vil have. Så da han udser sig Sophie, og hun ikke vil røbe noget om sig selv og ender med at stikke af fra ham, går jagten i gang på at finde ud af mere om hende og finde frem til hende. Det er dog ikke så let.

Bogen foregår over flere år, så man hele tiden er der, hvor hovedpersonernes veje krydses. På den måde spildes der ikke tid på det der foregår i perioderne, hvor de ikke har kontakt, og det fungerer rigtig godt. Jeg er stadig vild med de små humoristiske indslag fra Lady Whistledown’s Society Papers, som harmonerer så fint til handlingen. Jeg glæder mig til næste bog!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *