“En landsbyaffære” af Julie Houston

en landsbyaffære

Original titel: A Village affair
Forfatter: Julie Houston
Genre: Roman
Oversat af: Camilla Engkjær Laursen
Sider: 339
Forlag: Palatium Books

Udgivelsesdato: 31. august 2020

DUO stjerner III

 

 

 


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

En fantastisk slow-burn fortælling.

streg

Resumé

Cassie Beresford har netop landet sit drømmejob som viceinspektør på den lokale, idylliske skole, Little Acorns. Så det eneste hun sådan set ikke har brug for, er at det til landsbyens velgørenhedsarrangement bliver afsløret, at hendes mand gennem 20 år har været hende utro. På trods af udfordringer om nedrivninger og skilsmisser, så er der også plads i Cassies liv til sine elevers glæde, hendes egne børns udvikling og nye relationer.

streg

Anmeldelse

’En landsbyaffære’ er en rigtig hyggelig og dejlig fortælling om utroskab, familielivet og at lande på sine fødder igen. Med et hav af uhyrlige interessante personer og skønne sidefortællinger, bringes dine følelser i kog og man smelter fuldstændig, når det ender, som man håbede det gjorde. Godt for de gode, og aldeles rædselsfuldt for resten, noget man kun kan fryde sig over.

Vi bliver kastet ret hurtigt ud i historien, men får fint lagt op til vores hovedpersonerne, og hvis side vi skal være på. Der bliver ikke brugt unødvendigt tid på, at hovedpersonen skal være en jomfru i nød, prioriteterne bliver hastigt nedskrevet og videre med livet må vi, selvom det er svært at forstå, at nogen kan bevare et så køligt overblik, når deres verden er smuldret sammen. Ikke desto mindre er det præcis, hvad Julie Houston formår, det bliver hverken for klichefyldt eller for urealistisk, måske er det den mest realistiske kærlighedsroman af den kaliber, jeg har læst i år.

Selvom plottet til tider kan være lidt forudsigeligt, har Julie Houston evnen til at indsætte små lysglimt i fortællingen, som de øjeblikke hovedpersonen har med børnene på skolen eller de mennesker hun omgås med i sin dagligdag. Uden at fokus bliver fjernet fra den overordnede fortælling, bliver der skabt en dybde hos karaktererne som er tiltrængt. Romanen er derudover et fantastisk eksempel på en will they / won’t they fortælling, hvor man bider sig i fingernegle om hovedpersonerne får hinanden eller ej. Kemien imellem personerne er så intens og langsom, at man helt selv bliver forelsket. Dog kunne de sidste 20 sider godt være sløjfet, da det sidste bump på vejen til lykke egentlig var dybt unødvendigt, og fortællingen sagtens kunne være sluttet forinden.

Bogen får fem ud af seks stjerner, fordi det er en velsmurt historie, som formår aktivt at inddrage sine bipersoner og sidehistorier for at skabe en skøn helhed. De sidste tyve sider kunne dog godt havde været sløjfet, da slow-burn delen af historien gjorde den hel fænomenalt og var næsten bedre end at læse om hovedpersonernes fremtid. Dog stadig helt fantastisk og klart værd at læse.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *