“En ny chance” af Alexandra Potter

En ny chance

Original titel: Don’t you forget about me
Forfatter: Alexandra Potter
Genre: Kærlighedsroman
Oversat af: Nanna Birch
Sider: 438
Forlag: NB Books
Udgivelsesdato: 25. maj 2020

duo 4½

 

 


Tak til NB Books for anmeldereksemplaret

’En ny chance’ var en lærerig, humoristisk og skøn bog, der også gjorde mig klogere på mig selv.
streg

Resumé

Hvad ville dit ønske være, hvis din kæreste havde slået op? At ekskæresten aldrig finder kærligheden? Eller flytter til et helt andet land? Eller måske ville du ønske, at du aldrig havde mødt ham? Hvad hvis du kunne gøre det hele om og starte forfra med en ny chance? Tess er helt knust af kærestesorger, da Seb slår op med hende, og hun kan ikke lade være med at bebrejde sig selv. Hvis hun nu bare kunne rette op på sine fejl og gøre alting anderledes. Hun er fuld og oprørt nytårsaften og ønsker, at hun aldrig havde mødt ham, og næste morgen er hendes ønske gået i opfyldelse. Hun har fået en chance for at gøre det hele igen, men denne gang vil hun gøre det ordentlig.

streg

Anmeldelse

Jeg nød at læse ’En ny chance’ som både havde humor og en vigtig pointe. Nemlig hvorvidt man skal ændre sig for andre. Det var i hvert fald noget, der gav stof til eftertanke hos mig, da jeg virkelig syntes, at Tess gik alt for langt for at være i et forhold, hvor hun ikke kunne være sig selv. Det var netop deres forskellige livssyn og meninger, der gjorde, at de ikke blev sammen i første omgang, selvom det var Seb, der slog op med hende.

Det var også dejligt, at bogen var skrevet i et sprog, som var let at læse, når nu den også havde noget vigtigt at komme frem med. En anden ting, der også var vigtigt i bogen, er at Tess har et arbejde, hun egentlig ikke er glad for, og hun har ikke nok tillid i sig selv til at springe ud i det, hun virkelig brænder for. Hendes store passion er at designe og omdanne brugte ting til nye, fine ting, hvilket jeg kun kunne beundre.

Der var også en tredje ting, som var et stort emne i bogen. Tess har en veninde, som lader sig behandle virkelig dårlig af en populær gruppe, fordi hun ønsker at blive inkluderet og føle sig vigtig igennem deres venskab. Tess forsøger ellers gentagne gange at fortælle hende, at hun er god nok, som hun er, men hun kæmper virkelig selv med at tro på det. Af samme grund går hun også på en ene ekstreme kur efter den anden, men på trods af det hele, bliver det også meget tydeligt, hvor stærkt et venskab og bånd, de to veninder har.

Jeg var vild med, at der også var så meget humor til stede i bogen, og Tess udsætter virkelig sig selv for nogle forfærdelige ting undervejs, som jeg ikke kunne undgå at grine lidt af og i andre tilfælde grumme tæer af. Jeg knuselsker også hendes bedstefar, fordi han bare er så hyggelig, humoristisk og minder mig om min bedstefar, da han var i live. Tess formår også at dumme sig noget som grusomt, men hvad hun dummer sig med, må du selv finde ud af, når du læser bogen, som er en perfekt feriebog.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *