“En uforglemmelig sommer” af Sophie Claire

Originaltitel: A Forget Me Not Summer
Forfatter: Sophie Claire
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 305
Oversat af: Mette Wigh Tvermoes
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 28. januar 2022

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

En sød historie om kærlighed, tab og fransk cuisine.

streg

Bagsidetekst

Det har taget flere år, men nu er Natasha Browns liv endelig tilbage på sporet. Hun har sin egen blomsterforretning i den charmerende lille, engelske landsby Willowbrook, og hun har lagt sit korte mislykkede ægteskab med Luc Duval langt bag sig. Men en dag kommer Luc uventet ind ad døren til hendes forretning tre år efter, de er blevet skilt.
Luc afslører, at han aldrig har fået fortalt sin familie om skilsmissen. Nu er Lucs far imidlertid blevet alvorligt syg, og det eneste, han ønsker sig, er at møde Natasha. Derfor har Luc brug for, at hun tager med ham til Frankrig og lader, som om de stadig er lykkeligt gift. Lucs forslag chokerer Natasha, og hun er overbevist om, at hun ikke skal have noget som helst med Luc at gøre. Men da han giver hende et tilbud, hun ikke kan afslå, pakker hun alligevel sin kuffert.
Hun går med til at være to uger på familiens vingård, men vil Luc og Natasha være i stand til at lade, som om de er det perfekte ægtepar, efter de har været skilt så længe? Og er det muligt at ignorere de følelser, der vågner mellem dem i det smukke og stemningsfulde Provence?

streg

Anmeldelse

I ’En uforglemmelig sommer’ tager vi med Natasha og Luc fra England, til hans fødested i Frankrig, fordi hans far er syg. Vi bliver hurtigt indviet i hvorfor de blev skilt, og den manglende kommunikation mellem de to, som afholder dem fra at finde sammen igen. Dog opstår den manglende kommunikation fordi de begge er tynget af en sorg, som ingen af dem vil dele med hinanden. Dette finder jeg ret realistisk og det får heller ikke lov til at tynge fortællingen fra de glade øjeblikke som også er der.

Luc og Natasha er ikke som hund og kat, men som to individer man sagtens kan se være sammen, hvis de ellers tog sig lidt sammen. Lidt ligesom Elizabeth og Mr. Darcy. Vi får introduceret nogle fantastiske bipersoner, som virkelig er med til at skubbe fortællingen videre og bidrage til den skønne, franske stemning som virkelig trækker bogen op.Jeg synes at det miljø de befinder sig i er virkelig godt beskrevet og skaber en smuk ramme for fortællingen.

Starten er en smule mere urealistisk end resten af fortællingen, men man skal jo begynde et sted. Det trækker ikke bogen decideret ned, men jeg kan bestemt bedst lide bogen fra de lander i Frankrig og frem. Luc fremstår som er mindre røvhul i begyndelsen, men får da ændret karakter undervejs. Bogen skal have et lille bonuspoint fordi den inkluderer opskrifterne på alle de retter der forekommer i fortællingen. Det er bare en rigtig fed detalje, og jeg kunne forestille mig, at hvis man lavede maden imens man læste bogen, at man ville få en helt anden oplevelse.

’En uforglemmelig sommer’ er en rigtig sød og hyggelig bog, hvor jeg synes at karakterne er dejligt afbalanceret, og ikke slås som hund og kat. Man kan derimod mærke deres kærlighed for hinanden igennem bogen, og nyder at følge dem på vejen. Den får 4.5 stjerner.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *