“En uønsket julegave” af Sara Molin

Originaltitel: En oönskad julklapp
Forfatter: Sara Molin
Oversat af: Rane Rørdam Knudsen
Forlag: Palatium Books
Genre: Romantik
Sider: 289
Udgivelsesdato: 5. november 2021

 

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

En uønsket julegave er en juleroman fyldt med humor, varme, komplicerede familierelationer og kærlighed i et stresset sygehusmiljø.

streg

Bagsidetekst

Diana Jonsson har ikke lyst til at forlade Tanzania for at tilbringe november og december i det mørke Sverige. Men hun formår ikke at sige nej, da hendes mor for tredje år i træk spørger, om hun vil komme hjem og holde jul i Sollentuna. Men i Sverige er der ikke noget, der bliver, som hun havde forestillet sig. Hendes ny kollegaer Gunnel, Blaze og Erik kommer hurtigt til at betyde noget for hende, og da det viser sig, at Dianas formodede afdøde far ikke bare lever, men desuden har en ny familie, kan hun ikke lade være med at opsøge sin halvsøster. Bare for at se, hvordan hun ser ud.
Diana havde håbet på en ukompliceret og enkel jul med sin mor, men fra tid til anden får man meget mere, end man har bedt om.

streg

Anmeldelse

I november måned går jeg altid i gang med at forberede mig til december og jul, og få ting har gjort mig i så julet et humør som ’En uønsket julegave’. Den er fuld af romantik, venskaber, intriger og masser af julestemning! Plottet er ikke videre originalt, men jeg synes Sara Molin er helt fantastisk til at bygge karakterer med masser af personlighed og gøre godt brug af sine bipersoner, uden at det virker overflødigt, men som en fast del af plottet.

 

Noget af det bedste ved ’En uønsket julegave’ er at der ikke kun er fokus på Dianas kærlighedsliv, men i starten mest fokus på hendes familie, venner og kollegaer. Det skaber en større forståelse for hendes liv og giver virkelig fortællingen en tyngde der godt kan være svær at få frem i feel good fortællinger. Kollegaerne Gunnel og Blaze er helt fantastiske og får lov til at fylde, både i bogen, men også i Dianas liv. Ligeledes er det skønt at Dianas mor har sine egne problemer og den måde hende og Diana snakker om tingene på.

 

Til slut vil jeg påpege den fantastiske slow-burn der er mellem Erik og Diana. Jeg synes det er helt vildt fedt med en sygehusfortælling, der ikke kører samme formel som Greys Hvide Verden, hvor lægerne bare hopper i hinandens bukser efter forgodtbefindende, men derimod starter de ud som kollegaer, venner og til slut noget mere. Der kommer mange temaer og problematikker op i fortællingen, men jeg synes de alle bliver fint løst uden at det ender med den helt store happy-ending, men snarere med et realistisk billede af hvor godt det kan gå når man flytter hjem.

 

’En uønsket julegave’ får 6 stjerner ud af 6 fordi den er helt fantastisk, romantisk uden at være sukkersød og en perfekt måde at komme julen i møde. Er man til ’Love Actually’ tror jeg helt klart at man vil elske ’En uønsket julegave’.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.