“Englefald” af Susan Ee

Englefald

Titel: Englefald
Original titel: Angelfall
Forfatter: Susan Ee
Sider: 295
Forlag: Gyldendal
Udkom: 4. februar 2014

duo 4½

 

 

 

 

 

Et nyt pust til en ellers grundigt udforsket genre. Gode engle, onde engle og en verden efter apokalypsen finder du i denne bog af Susan Ee.

streg

Resumé

Englene har overtaget Jorden, og midt i det hele står Penryn med sin handikappede lillesøster Paige og sin skizofrene mor. Men en dag bliver Paige bortført af engle, og Penryn vil gøre alt for at redde hende. Penryn drager afsted på en umulig redningsmission, og undervejs må hun modvilligt indgå en alliance med englen Raffe. Han kan lede hende til englenes rede, hvor Paige befinder sig, mod at Penryn så hjælper ham med at få sine vinger tilbage. 

streg

Anmeldelse

Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til Englefald, fordi jeg ikke har hørt meget om den på det danske marked, men jeg skal love for at jeg blev overrasket. Engle er jo ikke ligefrem et nyt emne i bogverdenen, men Susan Ee formår virkelig at skabe noget nyt i en i forvejen stor franchise.

Penryn er en karakter med ben i næsen, men alligevel kan hun rødme foran sin fjende – en engel med afhuggede vinger – og det gjorde bare at jeg elskede hende fra side 1 af. Kemien mellem Penryn og Raffe er afbalanceret og bliver aldrig hverken for meget eller for lidt. Spændingen imellem dem stiger, og jeg gik gennem den ene side efter den anden, for at se hvordan deres forhold udviklede sig.

En anden karakter der virkelig skiller sig ud, er Penryns mor. I det første kapitel hadede jeg hende, i det næste kapitel elskede jeg hende. Penryns mor er en skizofren karakter, som alligevel formår at fremstå troværdig og morsom, og hver gang hun dukkede op på ny, var det altid med en god portion humor indblandet, så handlingen ikke blev alt for tung og dramatisk, og det var sjovt at læse de kapitler, hvor hendes mor var med.

Vedrørende bogens klimaks har jeg lidt blandede følelser – Susan Ee’s store afsløring – jeg følte faktisk at det hele blev lidt overdrevet og gik mere over til at være en blodig science fiction bog, fremfor en paranormal-romance bog, og det blev næsten for meget for mig. Jeg er bestemt ikke fan af gysere, og nogle gange gemmer jeg mig bag puden, fordi det hele lige bliver lidt for uhyggeligt i CSI, (Det siger nu også bare noget om min tolerancegrænse) men beskrivelserne blev en tand for blodige og for monster-agtige – jeg havde hellere set at det skulle være sket anderledes. Samtidig er jeg dog også optimistisk, fordi jeg er virkelig spændt på hvordan Susan Ee fører det her videre, og ærligt så kan jeg sagtens overleve de få kapitler, for selvom det kan være overdrevet, og i mine øjne ikke lige helt gav mening, så giver det en masse stof til fortsættelsen.

Så mit råd er: Kan du godt lide engle, og leder du efter noget nyt indenfor genren, så vil jeg anbefale Englefald. Den er medrivende, spændende og et alternativ til mange af de andre sukkersøde engleromaner. Det eneste ærgerlige er at der går alt for lang tid, før den næste bog i serien kommer på dansk. 

streg

Stine DUOSkrevet af Stine Jørgensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *