“Englene danser i daggryet” af Camilla Davidsson

Englene danser i daggryet

Original titel: Ânglarna dansat i gryningen
Forfatter: Camilla Davidsson
Serie: Emma
Oversat af: Claus Lund Rosenkilde og Rane Rørdam
Genre: Skønlitteratur
Sider: 315
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 11. marts 2019

DUO stjerner 4

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Emma er virkelig en karakter, der kan gøre mig frustreret, men samtidig er jeg også begyndt at holde af hende, og det er nok derfor, at bogen bringer så mange følelser frem hos mig.

streg

Resumé

Emma er kommet hjem igen til Stockholm, men hun er ikke helt alene. Hun har fundet ud af, at hun er gravid, og faren til barnet er fyren Alex, som hun sås lidt med på Farö. Emma ved dog, at hun vil beholde barnet, men er noget spændt på, hvordan Alex vil tage nyheden. Han siger dog, at han er blevet verdens lykkeligste mand, og snart efter flytter hun halvvejs ind hos ham. Men alting er dog ikke lykke og glade dage, og Emma har nogle svære beslutninger i vente.

streg

Anmeldelse

Emma formår virkelig at få mit pis i kog nogen gange, fordi jeg meget sjældent forstår hendes beslutninger, selvom jeg samtidig godt kan se, at det ikke er let at være hende, og hun har nogle hårde kampe. Jeg kan godt forstå det med, at det kan være svært at holde sig væk fra en person, som ikke gør noget godt for en, da jeg selv kan relatere til det, så jeg ved, at det er et svært dilemma.

Der sker også noget undervejs, som hun skal have taklet, og jeg er ikke helt med på, hvorfor hun ikke griber ud efter hjælp med det samme, men bare lader sig drukne lidt i det. Især når flere af hendes kære råder hende til at søge terapi, men hun ikke lytter til dem. Det havde jeg lidt svært ved at forstå.

Så er der hele denne her problematik omkring hende og Alex. Hun var i forvejen ikke helt varm på ham, og alligevel bliver hun ved med at give ham chance efter chance. Jeg kan godt forstå, at hun gerne vil forsøge at få det til at fungere, fordi de skal have et barn sammen, men jeg synes også, at hun finder sig i alt for meget fra hans side og mister noget af sig selv sammen med ham.

Det er lidt som om, at hun ikke kan være alene og selvstændig. Der er hele tiden en ny fyr – faktisk synes jeg, at det bliver lidt for meget, for det virker til sidst som om, at hun ikke kan klare sig selv. Jeg synes bare, at hun var så sej, da hun gik Caminoen helt selv, men det synes jeg ikke helt så meget længere. Jeg er spændt på at se, hvordan hendes historie ender i den sidste bog.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *