“Englenes korridor” af Tine Bruun

Englenes korridor

Original titel: Englenes korridor
Forfatter: Tine Bruun
Genre: Fantasy, ungdomsbog
Sider: 222
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 3. oktober 2017

 

 

 

 

 

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

’Englenes korridor’ var en sød og meget let læseoplevelse. Jeg synes den havde utrolig meget potentiale med hovedpersonen Anna, men for mig, blev den for ungdommelig og letlæselig, så den egner sig til en yngre målgruppe.

streg

Resumé

Anna er omgivet af døden, idét hendes far ejer en bedemandsforretning og samtidig kan Anna selv se de døde, som beder hende om trøst og hjælp, så det er ikke kun de sørgende, som kommer i deres hus. En dag møder Anna Frederik, hvis mor lige er død og dette kan Anna relatere til, da hendes mor også død, da hun var ganske lille og hendes mor har aldrig opsøgt hende i korridoren. Frederiks mor opsøger Anna og fortæller hende noget gruopvækkende angående hendes død, som lukker Anna og Frederik ind i en søgning på at finde ud af, hvad der faktisk skete med hans mor.

streg

Anmeldelse

Jeg kunne overraskende nok rigtig godt lide universet. Jeg er ikke særlig troende, og jeg ved ærlig talt ikke rigtig, hvad jeg tror på angående døden eller efterlivet. Men jeg ved, at jeg ikke tror på spøgelser, måske fordi jeg aldrig selv har oplevet nogle hændelser, som viser mere mellem himmel og jord. Men selvom at jeg ikke tror på det, synes jeg at det hele virkede meget troværdig i ’Englenes korridor’. Man får ikke den store introduktion til universet, men dette syntes jeg heller ikke gjorde noget, da det ikke virkede som om at universet og englene skulle være noget specielt, mere som Annas hverdag og noget hun har haft tæt på livet hele hendes liv.

Jeg kunne rigtig godt lide hovedpersonen Anna. Hun er rigtig sød og stille og rolig. Man kan tydeligt mærke, at hun ikke har nået at opleve særlig meget i hendes liv endnu, men det er også kun næsten lige gået i gang. Man kan så også sige, at hun ikke har de store oplevelser, på grund af at hun har oplevet rigtig meget mobning i forbindelse med hendes skolegang. Det er rigtig synd for hende, og man kan godt mærke, at det har ramt hende meget i forbindelse med omgangen med andre mennesker. Jeg kan også rigtig godt lide Frederik. Han virker som en rigtig sød fyr, som kunne være god for Anna.

Deres forhold er nok lige lidt for ærbart og uskyldigt for min smag, da jeg ikke er helt sikker på, om de skal forestille at kun være venner, eller om der kunne være mere. Jeg ved hvad Anna tænker om det, da vi følger hende hele tiden, men man ved desværre ikke, hvad Frederik tænker omkring det. Jeg kan godt lide ’Englenes korridor’, fordi den har meget potentiale i forbindelse med Anna, universet og forholdet mellem Anna og Frederik. Men for mig blev den desværre meget letlæselig, og at den fungerer bedre til det yngre publikum, da jeg gerne vil have mere spænding og kærlighed i mine bøger.

Men da den har et potentiale, vil jeg sige, at til det yngre publikum, synes jeg denne bog er rigtig god og jeg tænker også, at unge med en trang til det overnaturlige, vil kunne lide denne bog.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *