“Englevinger” af Christina Ramskov

kjj

Titel: Englevinger
Forfatter: Christina Ramskov
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sidetal: 371
Udkom: 03. oktober 2014

Forlag: Mellemgaard

DUO 3

 

 

 

 

På trods af at ‘Englevinger’ har en masse potentiale, lever bogen langt fra op til det.

streg

Resumé

Maria tilbringer sommerferien med at frygte for sin familie og venners liv. Hun har skyldfølelse efter at hendes veninde Kitty døde i forsøget på at redde hende, og samtidig skal hun også forholde sig til om hun er den næste bærer af fønixens hjerte eller ej.

Da Maria kommer tilbage på skolen, venter masser af nye overraskelser og udfordringer, og snart vil hun finde ud af sandheden om hvem – og hvad hun er.

streg

Anmeldelse

Det er et stykke tid siden jeg læste den første bog i denne serie, så i starten havde jeg lidt svært ved at huske, hvad der helt præcis var sket. Dog begyndte det så småt at komme tilbage, jo mere jeg læste

‘Englevinger’ bliver kaldt den “uafhængige” efterfølger til ‘Fønixens Hjerte’, og jeg vil rigtig gerne gøre det helt klar at det ikke passer. Hvis du læser ‘Englevinger’ uden at have læst den første bog i serien, vil du ikke forstå noget som helst af hvad der sker. Det undrer mig en helt del, hvorfor man har valgt at kalde den det.

Præcis ligesom i sidste bog i serien, var der indtil flere ting som irriterede mig grænseløst ved bogen, deriblandt tiden. Tiden er utrolig urealistisk og beskrevet på en mærkelig måde, der til tider forvirrerede mig. Det der irriterede mig mest var faktisk, at man konstant fik af vide hvad klokken var. Det er så unødvendigt og sker så utrolig mange gange, og jeg sad bare tilbage med ønsket om lidt variation – show it, don’t tell it.

Udover dette er der også rigtig tit gentagelser i bogen, og den der går mest igen er reglen om, at alle elever på skolen skal have skoleuniform på de første 2 uger af hvert skoleår. Jeg har ikke tal på hvor mange gange, man får det af vide.

Der er utrolig mange ting ved ‘Englevinger’ som jeg måske ikke lige er den største fan af – og jeg har ikke tænkt mig at remse det hele op. Men når alt det er sagt, har historien en masse potentiale, og der var alligevel noget, der fik mig til at læse historien fra start til slut.

Egentlig vil bogen passe langt bedre til en yngre-målgruppe. Måske omkring 10-12-års alderen vil være perfekt – dog er bogen trykt med en relativt lille skrift, og kan måske godt ligne en bog der egner sig til en ældre målgruppe.

De første par hundrede sider af bogen var lidt en kamp for mig, men da bogen sætter tempoet op og spændingen steg, havde jeg alligevel lidt svært ved at slippe bogen – jeg ville bare ønske, at det var noget der holdt hele bogen igennem.

streg

Skrevet af Mathilde Alfang

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *