“Et liv som ordblind i folkeskolen” af Jesper Sehested

et liv som ordblind

Original titel: Et liv som ordblind i folkeskolen
Forfatter: Jesper Sehested

Genre: Fiktion
Sider: 116
Forlag: etlivsomordblind.dk
Udgivelsesdato: 2018

duo 4½

 

 


Tak til Etlivsomordblind.dk for anmeldereksemplaret.

Jeg synes, at personer som har ordblindhed tæt ind på livet, enten om man går i folkeskole, selv har børn eller familie bør læse denne bog.

streg

Resumé

Der er stor fokus på ordblindhed, hvordan man kan få hjælp i form af de forskellige it-hjælpemidler, som man har mulighed for at få i dag, og ligeledes hvordan man finder frem til, at man er ordblind i form af test. Men menneskerne bagved som lider af at være ordblind, mangler der fokus på – særligt de følelser, som mange får af ikke at være gode nok, eller kunne slå til som menneske eller barn i folkeskolen. Bogen giver et indblik i forskellige episoder i folkeskolen set fra en ordblinds synsvinkel og henvender sig til alle, som har relationer til ordblinde.

streg

Anmeldelse

Lad mig starte med at sige, at min kæreste er ordblind, så jeg kender lidt til det og ser meget af det i hverdagen, både frustrationerne ved at skulle spørge om hjælp hele tiden, og usikkerheden i form af nye job stillinger osv. Derfor synes jeg, at det var spændende at læse en bog om ordblindhed, og jeg håbede egentligt, at den kunne give nogle fifs til, hvordan man som ordblind selv kan gøre noget for at blive bedre, og for pårørende og dem som er tæt på det, ville kunne hjælpe personerne med ordblindhed.

Dette havde bogen ikke helt så meget om, som jeg lige havde forventet, men jeg synes bogen var rigtig god alligevel, fordi man fik lov til at læse en masse historier om unge, som havde forskellige synvinkler, tanker og følelser, som man nemt kan have, når man er usikker på sig selv. Bogen gav mig egentligt en del forståelse for nogle af tankerne, som jeg tænker min kæreste ville have og har haft i folkeskolen.

Bogen er også kort og nem at læse, og der er små tegneserier, som gør at personer med ordblindhed også ville kunne læse bogen, og dette synes jeg er rigtig godt.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


1 thought on ““Et liv som ordblind i folkeskolen” af Jesper Sehested

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *