“Et rige af torne og roser” af Sarah J. Maas

Et rige af torne og roser

Original titel: A court of Thorns and roses
Serie: A court of thorns and roses
Forfatter: Sarah J. Maas Genre: Fantasy, young adult
Sider: 456
Oversat af: Nana Baaner Klitgaard
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 28. februar 2017

DUO 6 stjerner

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

En fortryllende og lækker bog, som slog benene helt væk under mig. Jeg kunne på ingen måde lægge bogen fra mig igen og ville ønske, at jeg kunne læse videre i serien med det samme.

streg

Resumé

Da Feyre en dag jager i skoven, for at kunne brødføde sin familie, som hun har gjort så mange gange før, støder hun på en stor ulv. Det viser sig dog at være en elver i forklædning. Dette kommer til at have konsekvenser for Feyre, fordi når man dræber en elver har det en stor pris. Før hun får set sig om, er hun på vej ind i elvernes verden for at skulle bo der for evigt ved storfaunen Tamlin. I hendes nye hjem er der en masse hemmeligheder, som hun gerne vil have svar på og ikke mest om Tamlin, som påvirker hende på en måde, som hun aldrig har oplevet før.

streg

Anmeldelse

At sige at jeg har glædet mig meget til denne bog, ville være en underdrivelse, fordi jeg har glædet mig så utrolig meget. Jeg har holdt lidt øje med bogen igennem de sociale medier og har tit overvejet at begynde at læse den på engelsk, så derfor blev jeg overlykkelig, da jeg så at den blev oversat på dansk. Derfor er det sandt at sige, at jeg havde rigtig høje forventninger til bogen og det blev på alle måder indfriet for mig. Jeg var vild med universet. Jeg har ikke læst vildt meget om elvere eller feer før, men de serier/bøger, som jeg har mødt, har jeg kunnet lide. Jeg kan rigtig godt lide det magiske og mystiske ved elvere/feer.

Det ved universet, som jeg også rigtig godt kunne lide, var de ligheder med ’Skønheden og udyret’ som jeg stødte på. Jeg synes det fungerede rigtig godt i form af en forbandelse og en forelskelse. Jeg kunne rigtig godt lide, at det ikke var helt vildt tydelig, men mere kom snigende ind på mig. Jeg synes også bogen tog en god drejning i form af de hemmeligheder, som tydeligt er til stede i bogen. Det var ikke en drejning, som jeg havde set komme og det var vildt dejligt. En ting som jeg også rigtig godt kunne lide var personerne.

Jeg følte, at jeg kom rigtig godt ind på personerne og fik en følelse af hvem de var og hvilken rolle de havde for handlingen. Jeg blev virkelig budt velkommen af dem alle sammen, hvilket gjorde at bogen fængslende mig med sin magiske og mystiske univers. Jeg er helt sikkert heller ikke færdig med personerne. Jeg er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå videre for dem i de næste bøger i serien. Det som jeg især er spændt på, er en vis persons rolle i de næste bøger – så prøver jeg at være lidt kryptisk, uden at afsløre alt for meget.

Jeg blev meget fanget af bogen og meget hurtigt, fordi den faktisk går i gang med det samme, og dette synes jeg var meget fedt, fordi det bare fungerede. Jeg synes det var dejligt, at vi kom så hurtigt ind i elvernes verden og dette betød at der var spænding og gang i handlingen rigtig hurtigt. Jeg glæder mig rigtig meget til, at læse videre i serien og se hvad der kommer til at ske og hvad forfatteren Sarah J. Maas kan finde på til os.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *