“Et studie i blod” af Bonnie Macbird

Et studie i blod

Originaltitel: Art in the blod
Forfatter: Bonnie Macbird
Oversat af: Toni Spring
Genre: Krimi

Sidetal: 320
Forlag: HarperCollinsNordic
Udgivelsesdato: 1. September 2016

 

 

 

 

Tak til HarperCollinsNordic for anmeldereksemplaret

Til alle der elsker Sherlock Holmes. Du vil med garanti også elske denne krimi om Sherlock og Watsons eventyr i kærlighedens by.

streg

Resumé

Året er 1888, og Sherlock Holmes er igen faldet tilbage i sit kokainmisbrug, og Watson kan ikke hjælpe ham. Men da de modtager et brev fra Paris omhandlende et forsvundet barn, drager de straks dertil for at løse mysteriet. Der ligger dog meget mere bag end lige som først troet, og oven i det er en meget værdifuld statue af Nike fra Samothrake blevet stjålet i Marseille. Hænger de to ting sammen, eller er det bare et tilfælde, at det er sket næsten samtidigt?

streg

Anmeldelse

Jeg er personlig helt vild med Sherlock Holmes, og glædede mig utroligt meget til at læse denne bog. Romanen starter med et forord. I det beskriver forfatteren, hvordan hun fandt historien om Sherlock. Den var bundet fast til ryggen af en anden bog om brugen af kokain, men det der forvirrer mig, er at hun skriver, at der på titelsiden står, at den oprindelige ejers navn er dr. John Hamish Watson. Dr. Watson er en fiktiv person, som er Sherlock Holmes højre hånd, så hvordan kan han have skrevet historien? Jeg prøvede at finde en forklaring men fandt ingen.

Allerede i starten blev jeg fanget meget af historien. Den starter hurtigt op med fuld fart og spænding. På intet tidspunkt blev den kedelig, for der er hele tiden fart over feltet og der skete hele tiden noget nyt, som ændrede mit syn på mysteriet.

Jeg elsker, at Bonnie Macbird har fastholdt den gamle stil i romanen som den originale af Arthur Conan Doyle. For mig var det sjovt at læse en bog, som ikke er skrevet på moderne manér ligesom alle andre bøger, man læser fra nyere tid.

Hele romanen igennem læser man det fra John Watsons perspektiv med undtagelse af få kapitler, hvor Watson bare genfortæller det, som Sherlock har fortalt ham, at han har oplevet, da de ikke var samme sted. Jeg synes, at det er dejligt, at det er John som fortæller historien. Man kan bedre relatere til hvad han tænker og føler end man ville kunne, hvis Sherlock havde været fortælleren, fordi Holmes ikke er så god til det med følelser. Det er fedt at læse en bog som ses fra en anden end hovedpersonens syn, for jeg vil mene, at Sherlock Holmes er hovedpersonen.

Jeg elsker, at Sherlock og John er så forskellige, som de er. Sherlock er en meget rationeltænkende mand som udadtil ikke virker til på nogen måde at være styret af følelser. Det er han dog inderst inde alligevel, men det er anden historie. Og så John som ikke er nær så klog som Holmes i forhold til at opklare mysterier, men til gengæld er en meget dygtig læge og viser mange flere følelser. Jeg har det lidt, som om Sherlock er hjernen, og Watson er hjertet i deres mærkværdige forhold.

Jeg vil mene, at man bliver nødt til kende lidt til Sherlock verdenen, hvis man skal læse denne bog. Enten have set filmene, serien eller læst nogle af de mange bøger. Man ville sådan set godt kunne læse den alligevel uden at kende til Sherlock Holmes, men jeg tror ikke, at man ville få lige så meget ud af den.

Alt i alt lever den rigtig godt op til mine forventninger, dog skuffer den mig på et punkt. Der er en del stavefejl, og det giver bare en lidt mindre god læseoplevelse, når man hele tiden skal tænke over, hvilket ord forfatteren mener. Ud over den ene lille ting synes jeg, at den er fantastisk spændende og vil anbefale den til alle der kan lide Sherlock Holmes.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *