“Fasandræberne” af Jussi Adler-Olsen

Fasandræberne

Original titel: Fasandræberne
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Serie: Afdeling Q
Genre: Krimithriller
Sider: 398
Forlag: Politikens forlag
Udkom: 30. september 2013

DUO stjerner III

 

 

 

Endnu engang formår Jussi Adler-Olsen at give et mesterværk, som fængslende mig totalt, så jeg ikke kunne ligge bogen fra mig. Jeg gennemgik hele følelsesregistreret på én gang med denne bog!

streg

Resumé

I 1987 findes et søskendepar brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger på at morderen er en fra den gruppe unge kostskoleelever, der kommer fra Danmark mest velhavende familier. Beviserne er ikke stærke nok og sagen henlægges – indtil 10 år senere hvor en af den unge tilstår.

Alligevel dukker sagen op på Carl Mørcks skrivebord i afdeling Q og han begynder at grave lidt i sagen, og finder hurtigt ud af at der er noget galt. Sammen med Assad efterforsker Carl sagen, som efterlader flere og flere spor mod de magtfulde mænd, og posedamen Kimmie. Jagten er gået i gang!

streg

Anmeldelse

Endnu engang formår Jussi Adler-Olsen at skrive en bog som jeg ikke kunne lægge fra mig. Historien handler om et gammelt mord som egentlig menes at være opklaret, men omstændighederne viser sig hurtigt, at der er noget som ikke hænger sammen. Beviserne peger på de magtfulde i samfundet, og jeg synes temaet i denne bog lægger sig meget op af, hvad dem som har magten kan tillade sig at gøre, og hvor stor kontrol de har. Dog kommer posedamen Kimmie også ind i billedet, som går med en følelse af, at hun ønsker at hævne sig på de magtfulde i samfundet.

Jussi Adler-Olsens skrivemåde giver en rigtig god indlevelse i bogen og giver realisme til historien. Bogen er ligesom ’Kvinden i buret’ bygget sådan op, at man hører flere forskellige synspunkter. Man hører nemlig Carl Mørck og Assad’s synspunkter omkring efterforskningen. Derefter hører man også omkring Posedamens Kimmies synspunkter. Her hører man omkring hendes tanker nu, og hendes tanker igennem hendes liv, og hendes tid på kostskolen. Til sidst hører man også synspunkterne fra de tre magtfulde mænd, som havde deres oplevelser på kostskolen, og nu.

Denne skrivemåde gjorde, at jeg gennemgik alle følelser som er mulige i følelsesregistreret. Jeg følte nemlig stor sympati og blev ked af det, samtidig med at jeg blev rystet, vred og overrasket. Og selv glæde var også en følelse som jeg fik lov til at føle, da jeg læste denne bog. Selvom man hører de forskellige synspunkter fra de forskellige karakterer, formåede Jussi Adler-Olsen alligevel at bevare spændingen i bogen. Jeg følte hele tiden, at jeg blev nødt til at vende den næste side, for at finde ud af, hvad der nu ville ske.

Kemien mellem Carl Mørck og hans assistent er stadig sjov og hjælper til at kunne give et smil på læben midt i alle ens følelsesudbrud. Der kommer også en tilføjelse af Rose, som skal hjælpe dem i afdelingen, og hun hjælper også til at bevarer en god kemi i bogen. Jeg kan kun anbefale ’Fasandræberne’, og jeg glæder mig utrolig meget til, at den kommer i biograferne den 2. oktober 2014. 

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


4 thoughts on ““Fasandræberne” af Jussi Adler-Olsen

  • Hej.
   Tusind tak for dit spørgsmål og jeg beklager ventetiden.
   For mig er det egentligt et rigtigt svært spørgsmål, fordi jeg blev grebet meget hurtigt af bogen, så fra næsten starten var der point of no retun, kunne ikke slippe den 🙂
   Men min vurdering er at bogens point of no return er virkelig når Carl Mørck får gennemskuet det hele og ‘jagten’ går ind. 🙂
   Håber det er svar for dig, da det er for mig et svært spørgsmål at svare på 🙂

   Marie Lorentzen

 1. Hej!
  Dejlig hjemmeside i har jer her! Jeg nyder at læse med.
  Ang. bogen: Er den brutal og makaber i beskrivelsen af f.eks. lig og blod?
  Jeg har flere gange overvejet at gå i gang med en sådan “voksenbog” som denne, men har endnu ikke turdet. Hvad vil du skyde ‘aldersgrænsen’ til? 😉
  Glæder mig til at læse flere anmeldelser fremover!

  Amina.

  • Hej Amina.
   Tusind tak. Det er vi da glade for at høre.. 🙂
   Altså jeg synes ikke det er fordi at den er makaber i beskrivelserne, men jeg vil sige at den kan godt være brutal. Dette kan dog også være en smags sag, fordi jeg kan personligt rigtig godt lide spændingen omkring det, og det gys som det kan give. En aldersgrænse har jeg svært ved at give fordi det handler også meget om en selv – om man godt kan lide ting i krimi/thriller genren. Jeg vil da helt sikkert anbefale dig til at starte med Kvinden i buret, og hvis du synes den er god og ikke for dyster – Så er jeg sikker på at du vil synes om Fasandræberne, det gjorde jeg i hvert fald. 🙂 Håber det hjalp..

   Marie Lorentzen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.