“Favole – tårer af sten”


Titel: Favole – tårer af sten
Originaltitel: Favole
Oversat af: Paw Krogsbæk Mathiasen 
Udkom: 2013
Sider: 48
Forlag: Fahrenheit

2,5

 

 

 

“Favole” er tre fortællinger som er fortalt i gennem en række smukke men lidende billeder, og er til dem som stadig elsker vampyrer


streg

Resumé

”Favole” er tre fortælinger om kvinder, og deres møde med vampyren Ezekiel. Alle fortællinger bliver fortalt gennem en række smukke billede, og handler om hvordan Ezekiel ’erobrede’ disse tre kvinder, og hvordan de blev tunget til at leve i den samme ’skygge verden’ som ham.
En kvinde er dog mere speciel end de andre – nemlig Favole, som han ikke giver evigt liv, men lader hende rejse, hvor hun så længe hun lever, vil længes efter ham.

streg

Anmeldelse

Jeg må indrømme at da jeg første gang høre om ”Favole” troede jeg at det var en kærlighedsroman om vampyrer. Da jeg så finder ud af, at det i stedet næsten er en tegneserie – eller rettere, en fortælling fortalt gennem lidende billeder, blev jeg meget overrasket. Jeg har aldrig nogensinde læst den slags, og vidste ikke rigtigt hvad jeg kunne forvente.

Det tog ikke mere end 5 minutter at komme i gennem bogen, dog må jeg indrømme at det tog mig lidt tid først at komme i gang efter at have læst introen. Den måde det er skrevet på, minder meget om et digt – og det skal lige siges at jeg ikke har nogen forstand på digte.
Da jeg så endelig kom i gang, blev jeg alligevel meget fascineret af bogen – ikke på grund af teksten, men billederne, som er utrolige smukke. Jeg synes næsten at billederne fortæller deres egen historie, og er uafhængig af den smule tekst som står på siderne.

Hvis man derimod så skal snakke om teksten, synes jeg at den kan opfattes meget individuel. Man kan både læse den direkte uden at tænke så meget over hvad der står, eller man kan ’læse mellem linjerne’ og tolke sin egen version af de tre fortællinger. Dette betyder bland andet også, at selvom det for mig kun tog 5 minutter at læse, vil det for nogle, være sådan en bog man ville kun læse igen og igen, og hver gang få en ny historie ud af det.

Personligt synes jeg at billederne var det mest imponerende ved bogen, og jeg var mere optaget af dem end teksten. Jeg vil i hvert fald godt kunne finde på at finde bogen frem igen, bare for at kigge nemmere på billederne og digte min egen historie.

Jeg vil anbefale ”Favole” til dem som stadig elsker vampyr, og som elsker at kunne drømme sig ind i en fantasi verden og tolke deres egen historie ud fra en fortælling. For selvom ”Favole” kun var 48 sidder, kan man i den grad få meget ud af bogen.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


1 thought on ““Favole – tårer af sten”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *