“Fine fornemmelser” af Justin Fellowes

fine fornemmelser

Original titel: Snobs
Forfatter: Justin Felloews
Oversat af: Inger Kristensen
Genre: Skønlitteratur
Sider: 368
Forlag: Hr. Ferdinand
Udgivelsesdato: 3. september 2019

 

 

 

Tak til Hr Ferdinand for anmeldereksemplaret

Jeg blev desværre aldrig helt fanget af ’Fine fornemmelser’.

streg

Resumé

Edith Lavery er en kvinde som ved, hvad hun vil. Hun lever et helt almindeligt Londonliv med sine venner og har et kedeligt job i ejendomsmæglerfirmaet. Men en dag lykkes det hende at charmere aristokraten Charles Broughton, som er arving til et stort gods. Så da Charles frier, siger Edith ja. Men ved den engelske adel er der en masse uskrevne regler, som ikke gør det nemt for Edith at overleve i inderkredsen og i livet sammen med Charles.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at læse ’Fine fornemmelser’, da jeg endnu ikke har læst en bog af Julian Fellowes, men var ret vild med ’Downton Abbey’ serien. Men jeg må også indrømme, at jeg forsøgte ikke at have mine forventninger alt for højt oppe. Det er jeg i sidste ende også meget glad for, at jeg ikke havde, fordi jeg blev faktisk ikke særlig imponeret over bogen. Den havde en okay handling og middelmådige karakterer. Jeg kunne så dog godt lide Julian Fellowes skrivestil, så jeg vil ikke afvise, at jeg kommer til at læse en af hans bøger på et andet tidspunkt.

Det, som jeg godt kunne lide ved bogen, var helt sikkert den måde, som forfatteren har valgt at bygge bogen op på. Vi får fortællingen om Edith fortalt af en ukendt fortæller, som på tilfældigvis kommer ret tæt på hende og hendes historie. Derudover får vi også et mindre indblik i hans liv, selvom at han forsøger at holde sig på afstand af Ediths verden. Vores fortæller giver os Ediths historie om, hvordan hun får skovlen under en fra adelen og derved et godt giftermål, hvorefter vi hører om, hvordan hun senere hen befinder sig i sin nye rolle og nogle af de andre valg, som hun tager i livet.

Den sarkastiske undertone omkring adelen, fordommene og den snobbede tilværelse bliver beskrevet rigtig godt i bogen og er helt sikkert med til at bringe bogen op for mig. Det, som desværre trækker en del ned for mig, er vores hovedpersoner. Jeg kunne lide at høre om vores ukendte fortæller, men det irriterede mig, at han var ukendt, medmindre jeg alligevel har misforstået noget. Derudover manglede jeg virkelig en bedre indsigt i Edith, som det jo hele handlede om, hvor jeg manglede at forstå hendes følelser igennem hendes valg i livet.

Da dette var en stor del ved bogen, som jeg følte, jeg manglende, gjorde det også, at jeg simpelthen havde svært ved at komme ordentligt ind i handlingen, og jeg følte at bogen blev meget langtrukken.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *