“Five feet apart – Halvanden meters afstand” af Rachael Lippincott, Mikki Daughtry og Tobias Iaconis

five feet apart

Original titel: Five feet apart
Forfatter: Rachael Lippincott, Mikki Daughtry og Tobias Iaconis

Genre: Young adult
Sider: 288
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 24. april 2019

duo 4½

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret.

’Five feet apart’ var en sød læseoplevelse, men den ramte mig desværre ikke lige så dybt, som jeg havde håbet.

streg

Resumé

Will og Stella fejler det samme, og det har en stor betydning. De må ikke være indenfor 2 meters afstand af hinanden, fordi det indebærer en stor smittefare for hinanden. Hvad sker der så, når de forelsker sig hovedkluds i hinanden? Hvordan kan man elske hinanden, når man ikke har lov til at røre? Stella er en kontrolfreak, især når det drejer sig om sin sygdom. Will er lige det modsatte, og det eneste han vil have kontrol over er, hvordan han sniger sig ud af hospitalet. De 2 meters afstand fra hinanden begynder hurtigt at føles som en straf. Hvad nu hvis de kunne finde en måde at komme bare lidt tættere på hinanden? Men hvordan sikrer de sig, at de ikke får knust deres hjerter i processen?

streg

Anmeldelse

Vi har efterhånden set det et par gange før. En syg pige møder en syg dreng og sød musik opstår. De er dog dødelige farlige for hinanden og skal altid holde afstand, mindst 2 meter gerne. Men det er ikke altid, at det er lige let. ’Five feet apart’ er en rigtig sød historie, det er der absolut ingen tvivl om, men desværre blev jeg bare ikke ramt på den måde, som jeg måske havde håbet at blive eller egentligt forventet at blive. Det kan være at mine forventninger var sat for højt lige til denne bog. Men det er lidt svær at sige.

Jeg har set traileren til filmen, og den skal jeg helt sikkert se. Den var også meget med til, at jeg gerne ville læse bogen og måske også til, at jeg har fået en del forventninger til bogen. Men jeg kan uden tvivl se Cole Spouse, som spiller Will i lige denne hovedrolle. Af hvad jeg har set af hans skuespil, kommer rollen til at passe ham rigtig godt, og jeg tænker, at han passer rigtig godt. Derfor kunne jeg helt sikkert også nemt se ham for mig, hver gang vi mødte Will i bogen og fulgte hans synspunkt. Jeg kan rigtig godt lide begge hovedpersoner, som vi møder. De gemmer begge på en fortid, som på en måde minder om hinanden. Men jeg følte aldrig, at de rigtig kom ind under huden på mig.

’Five feet apart’ er sød og en lille smule sørgelig. Men udover dette har jeg faktisk ikke de store ord tilbage om bogen, efter at jeg havde læst den sidste side. En sidste ting er nok, at slutningen var jeg ikke en stor fan af. Jeg tænker, at grunden til dette var, at jeg nok bare mest er typen, som gerne vil have et par streger under min slutning, således at jeg ikke skal komme med min egen fortolkning af, hvad der så egentligt skete med mine hovedpersoner. Men hvis man selv rigtig godt kan lide denne type bog, kan den uden tvivl anbefales.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *