“Flintesønnerne” på DVD

Flintesønnerne

Original titel: Flintesønnerne
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 34 minutter
Skuespillere: Poul Reichhardt, Peter Malberg, Ib Mossin og Ebbe Langberg.
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

DUO 6 stjerner

 

 

’Flintesønnerne’ er en af de Morten Korch film, som indeholder en virkelig trist og dyster historie, men den er stadig fyldt op med kærlighed.

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

Kresten Flint bor alene på Flintegården med sin datter, som lider af et sygt sind. Kresten selv er stædig, indesluttet og en meget vred mand. Jesper Poulsen kommer en dag og besøger dem på gården, da han ønsker at fri til Else. Han er selv blevet svigtet af kærligheden, og han ønsker at hjælpe med at bringe gården på fode og samtidig være god mod Else. Men ikke alt går som det skal, og pludselig er Jesper alenefar til to tvillinger.

streg

Anmeldelse

Jeg elsker ’Flintesønnerne’ af to grunde. Den ene grund er, at den indeholder to forskellige historier, og den anden grund, er fordi den skiller sig ud fra de andre Morten Korch filmene. De to historie er delt op på den måde, at den første halvdel af filmen især handler og Jesper og hans valg og liv. Da tvillinger bliver født, er det deres historie, som der er fokus på, og hvordan de vokser op og bliver voksne mennesker. Dette er en anderledes men god måde, at ’Flintesønnerne’ skiller sig ud på.

Jeg er meget imponeret over Poul Reichhardts skuespillertalent, og han skuffede mig heller ikke i ’Flintesønnerne’. Jeg kunne virkelig godt lide, at se ham i rollen som far til de to sønner, Viggo og Martin. Det er også første gang, man ser Ib Mossin og Ebbe Langberg i en ledende rolle i en Morten Korch film. Begge gør det utroligt godt, og giver historien realisme og humør. De formåede at virke, som ægte brødre, og de var meget overbevisende i deres roller.

I ’Flintesønnerne’ bliver sangen ’Du er min øjesten’ sunget. Det er Peter Malberg, som synger den, og endnu engang bringer han smil frem på læben. Sangen har desuden altid været en af mine yndlingssange fra Morten Korch filmene, fordi den er så sød. Peter Malberg synger den til lille Grete og det er bare utroligt kært, fordi han i første omgang satte sig meget imod, at hun skulle bo hos dem, men han ender med at blive helt fortryllet af den søde lille baby. ’Flintesønnerne’ er helt klart en af de film, der ligger i toppen hos mig, så jeg kan kun anbefale den til andre!

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *