“Fløjtespilleren” på DVD

Fløjtespilleren

Original titel: Fløjtespilleren
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 38 minutter
Skuespillere: Poul Reichhardt, Peter Malberg og Ib Schønberg.
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

5,5 DUO

 

 

En romantisk og sjov historie, som også bringer dramaet på bordet. 

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

Cirkus Karla er på turné i Tyskland, hvor klovnen Lavs samler en forkommen ung mand op. Manden ved ikke, hvad han hedder, så han bliver kaldt Kurt. Det viser sig, han er en fremragende fløjtespiller og sammen med Lavs laver de et klovnenummer, der får stor succes på turen rundt i Danmark. Under en forestilling er der en ung pige, der genkender fløjtespilleren som den Martin, der engang var hendes forlovede – og som blev meldt savnet efter en tysk togulykke. Han husker dog intet – og genkender heller ikke pigen. 

streg

Anmeldelse

’Fløjtespilleren’ er en af mine favoritter. Den giver seeren rigtig meget. Det er nemlig en meget tragisk historie, fordi Cirkus Karla møder en ung mand, som ikke kan huske hvad han hedder, eller hvem han er. I starten er det en sjov historie, fordi den unge mand som bliver kaldt Kurt, bliver præsenteret for alle i cirkusset, og man finder ud af, at han sagtens kan være med som fløjtespiller.

Peter Malberg er meget vigtig og central figur i ’Fløjtespilleren’, fordi han giver historien en sjovt pust og man får et par gode grin, når han i cirkusset skal spille klovn. Jeg kan rigtig godt lide filmen, fordi jeg både fik mulighed for at følge dem i cirkusset, men som filmen forsat fik jeg også set mere til Grethe Holmer, som jeg havde stor medfølelse overfor.

Dette er anden gang Grethe Holmer spiller med i en Morten Korch med Poul Reichardt, og jeg synes virkelig godt om hende. Hendes første film var ’Det store Løb’. Jeg synes, at hun spiller rigtig godt, og jeg kunne særlig godt lide hende i ’Fløjtespilleren’, på grund af den askepot historie som er foregået mellem dem. Både Grethe Holmer og Poul Reichardt spiller rigtig godt både sammen, men også hver for sig i filmen. De og Peter Malberg er med til at give den lidt triste historie, et friskt pust og derfor var det også en god film at se.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *