“Flosset” af Cecelia Ahern

Flosset

Original titel: Flawed
Forfatter: Cecelia Ahern                            Serie: Flawed
Genre: Ungdomsroman Oversat af: Marie Kopp
Sider: 344
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 7. april 2017

5,5 DUO


 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Jeg blev virkelig revet med at historien, og den slog alle mine forventninger! Det er så fedt, når en bog går ind og overrasker en!

streg

Resumé

Celestine lever det perfekte liv. Hun har den perfekte kæreste, der elsker hende, hun får gode karakterer og er smuk. Det er vigtigt at være uden fejl, og derfor efterstræber alle det perfekte. De svage, også kaldet flosset, bliver forfulgt og stillet til ansvar ved en retssag kaldet Lavet, hvor der er tre dommere til stede. Man bliver mærket med det frygtede ”F”, hvis man bliver dømt flosset. Alt vender dog den dag, hvor Celestine hjælper en flosset gammel mand i bussen og snart er hele hendes verden vendt på hovedet.

streg

Anmeldelse

Jeg blev ærlig talt ret overrasket over, hvor meget denne bog kom til at fange mig. Mine forventninger var ikke ret store, på trods af at jeg ved, at Cecelia Ahern er en dygtig forfatter, selvom jeg har til gode, at læse nogle af hendes andre bøger. Men jeg kunne bare ikke helt finde ud af, om universet var mig på forhånd, men jeg endte med at være helt vild med det!

Hovedpersonen Celestine kunne jeg meget nemt relatere til, da hun både ønsker at gøre en forskel og ændre på et forskruet system, men samtidig er bange og føler sig forrådt af sine nærmeste. Den problematik må være svær, fordi hun på en eller anden måde, skal klare det selv og være forsigtig med, hvem hun stoler på.

Handlingen tog hurtig en drejning, fra hvor hun er den her perfekte teenager, der er i gang med det sidste år i skolen, til at hun træffer et valg – et valg som får store konsekvenser for resten af hendes liv. Jeg kan rigtig godt lide det univers, Cecelia Ahern har skabt med at folk jager det perfekte, men hvor andre mener, at det at være uperfekt, er det perfekte.

Jeg er simpelthen så spændt på, hvor historien tager mig hen i den næste bog, som skulle komme om et års tid. Den kommer til at hedde ’Perfekt’, og jeg kan næsten ikke vente med at komme tilbage til Celestine igen, især med den måde, vi tager afsked med hende her i ’Flosset’. Jeg er virkelig imponeret og tager hatten af for Cecelia Aherns evne til at fortælle på, som bare efterlod mig med en stor lyst til at læse videre. Det er en bog, som jeg helt klart kan anbefale, og som jeg også tror, vil falde i de flestes smag!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *