“Flugten” af Kelley Armstrong

flugten


Titel:Flugten
Serie: Mørkets Oprør
Original titel: The Calling
Forfatter: Kelly Armstrong
Oversat af: Nete Harsberg
Udkom: 2013
Sider: 332
Forlag: Carlsen


DUO stjerner 4

 

“Flugten” er fuld af spænding hele vejen i gennem, og selvom jeg til tider savnede noget nyt fra Kelly Armstrong er dette klart en bog man burde læse, hvis man har læst hendes andre bøger


streg

Resumé

Maya er på flugt sammen med sine venner fra Salmon Creek. Maya er helt sikker på, at deres forfølger er efter hende, da hendes biologiske far er blandt dem. Maya er dyregænger og har evnen til at forvanlde sig til en puma – dog ved hun endnu ikke hvordan hun bruger denne evne. Det viser sig dog, at Maya langt fra er den eneste med hemmelige kræfter. Er de unge i Salmon Creek vokset op på et fundament af løgne? Og hvad vil de mennesker der er efter dem, egentlig med dem?
Maya og hendes venner kommer ud for en masse prøvelser, mens de flygter gennem den endeløse skov, og Maya må endelig indse sandheden om Serenas død.

streg

Anmeldelse

Efter jeg lagde ”Tegnet” fra mig, kunne jeg slet ikke vente med at få ”Flugten” i hånden. Første bog i serien, slutter nemlig så spændende, at det halve kunne være nok. Det fede ved ”Flugten” er at den starter hvor ”Tegnet” sluttede, så det føles nærmest som én stor bog. Jeg glædede mig meget til at læse videre, og mine forventninger var også høje da jeg ved at Kelly Armstrong kan lave en fantastisk efterfølger.

Jeg blev heller ikke skuffet. ”Tegnet” er fuld af spænding fra start til slut. Maya og hendes venner flygter fra nogle ukendte mennesker, som de ved de ikke kan stole på. Det mindede meget om anden bog i Kelly Armstrongs ”Mørkests kræfter” – serien, hvor de unge hovedpersoner også flygter. Det er dog en grund til det virker så bekendt, men der må man læse bogen for at finde ud af det.

En ting som jeg fandt meget interessant, er at bogens cover, som uden tvivl skal forstille Maya, at der er hendes øjne blevet meget mere orange end på den første bog. Jeg kunne ikke lade hver med at tænke, at dette betød hun måske endelig ville bruge sine dyregænger kræfter. Selvom jeg tit prøver ikke at bedømme en bog på dens udsende, er det jo svært at lade hver. Så derfor synes jeg det var virkelig fedt, at lave denne detalje med Mayas øjne, da det hurtigt kan gøre en nysgerrig, og for en til at tænke på hvad der mon sker. Det var i hvert fald kun med til, at jeg begyndte på bogen hurtigst muligt.

Det eneste negative jeg kan sige om bogen er, at jeg savnede den samme varme som fra ”Tegnet”. Jeg synes at ”Tegnet” var meget mere hyggelig, og fordi vores hovedpersoner er på flugt i denne bog, og tit kommer op og diskutere, gav ”Flugten” mig ikke den samme galde følelse. Selvfølgelig er det en fed bog, og den havde alt det spænding som jeg savnede fra etteren. Desværre blev jeg til tider, lidt provokeret fordi de forskellige personer i bogen, blev ved med at være så negative, så derfor fik jeg slet ikke den samme glade følelse af at læse bogen.

Jeg synes ”Flugten” manglede et eller andet, for når man har læst Kelly Armstrongs ”Mørkets Kræfter” – serie, har man også brug for noget nyt. Jeg savnede virkelig noget nyt og anderledes Dog lægger
”Flugten” op til en virkelig god efterfølger, så jeg er helt sikker på at den tredje bog i serien bliver helt fantastisk.

Alt i alt, er det en god og lige så velskreven bog, som Kelly Armstrong kan være stolt af. Jeg nød at læse den, på trods af at jeg savnede noget nyt. I hvert fald glæder jeg mig meget til at læse den næste bog i serien.

 

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *