“Flyvemaskiner” på Blu-ray

Flyvemaskiner

Titel: ”Flyvemaskiner”
Genre: Animation, familiefilm
Sprog: Dansk
Spilletid: 1 time og 40 minutter.
Udgivelsesdato: 6. februar 2014
Skuespillere: Simon Stenspil, Finn Storgaard, Michael Hasselflug
Filmselskab: Disney

duo 4½


”Flyvemaskiner” er en sød og hjertevarmende Disneyfilm, som hele familien helt klart vil elske, store som små, piger som drenge.

streg

Resumé

Dusty er en ganske almindelig markflyver. Han er bygget til at være lavtflyvende og sprøjte majsmarker, men han har store drømme om at flyve med i kapløbet ”Vinger Rundt om Jorden”.

Til trods for, at ingen regner en sølle markflyver fra Propellerslev for noget specielt er Dusty og hans venner fast besluttet på, at han må og skal komme med i det kapløb.

Dusty får uventet hjælp i form af det tidligere krigsveteranjagerfly Skipper, som i sin ungdom har kæmpet mange brave kampe i landets navn. Skipper er noget af en ekspert, når det kommer til fart og teknik – og til trods for hans noget vrantne fremtoning er hans hjælp meget påtrængende, for Dusty er slet ikke bygget til al den fart og udholdenhed, det vil kræve.

Og måske kan Dusty bevise, at det ikke kun handler om, hvad du er bygget til – det handler om at have viljestyrke og aldrig give op.

streg

Anmeldelse

”Flyvemaskiner” er skabt efter samme koncept som Disneys ”Biler”. Jeg har aldrig set ”Biler”-filmene, så derfor vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle forvente af ”Flyvemaskiner”, og om det overhovedet var noget for mig, eller om kun mindre drenge ville synes om filmen.

Allerede ret hurtigt fandt jeg dog ud af, at det slet ikke var tilfældet. Filmen er rigtig hyggelig og underholdende lige fra starten. Min lillesøster på syv år, som så den sammen med mig, var også meget begejstret.

En ting, der er virkelig fedt ved Disneyfilm, er, at hele familien virkelig kan være med. Disney formår også med denne film at få integreret humor, der appellerer til både de helt yngste, men også de voksne, der ser med. Både min søster og jeg var i hvert fald rigtig godt underholdt gennem det meste af filmen.

Jeg har, som mange andre på min alder, vil jeg tro, et helt specielt forhold til Disneyfilm. Jeg er jo vokset op med alle prinsesserne og de fantastiske film, og Disney vil helt klart altid have en speciel plads i mit hjerte. Derfor er mine forventninger altid høje, når det gælder Disney, og det lever ”Flyvemaskiner” på mange måder rigtig godt op til.

Der var nogle steder i filmen, hvor det efter min (og min søsters) mening gik lidt for meget i ”tomgang”. Steder, hvor der ikke rigtig skete noget, og som lidt gav fornemmelsen af, at de bare var der for at gøre filmen længere. Disse huller var ikke noget, der fyldte synderligt meget, men alligevel var det et lille irritationsmoment for mig.

Filmens handling er ret forudsigelig, og lige fra starten har man en ret god ide om, hvordan det hele kommer til at ende. Men de skøre og skæve personligheder, som Disney har skabt, er med til, at filmen helt klart er værd at se.

Alt i alt er ”Flyvemaskiner” en rigtig god film, som hele familien vil synes om. Hvis man kan lide Disneys ”Biler”-film, vil man helt sikkert synes om den, men også hvis man ikke har. ”Flyvemaskiner” er i hvert fald helt klart anbefalingsværdig!

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


1 thought on ““Flyvemaskiner” på Blu-ray

  1. Jeg valgte at købe den til min lillesøster og hun elskede den virkelig! 😀 jeg var ellers lidt i tvivl om jeg skulle, men jeg fortryder det bestemt ikke 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *