“Førstelivet” af Gena Showalter

Førstelivet

Original titel: Firstlife
Forfatter: Vi Keeland
Serie: Evigt liv
G
enre: Fantasy, Serie Oversat af: Lene Støvring
Sider: 425
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 2. oktober 2017

5,5 DUO


 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret

’Førstelivet’ gav mig en hæsblæsende læseoplevelse, som jeg ikke sådan lige glemmer igen. Jeg venter spændt på fortsættelsen!

streg

Resumé

17-årig Tenley Lockwood, også kaldet Ten, befinder sig på en anstalt, hvor hendes forældre har efterladt hende. Her bliver hun tortureret med hendes forældres accept. Hendes forældre har lavet en kontrakt med Myriaderne, der desuden kræver, at deres datter sværger troskab til dem. Førstelivet er kun en generalprøve, mens det virkelige liv først begynder efter døden. Men Ten nægter at lade sine forældre bestemme, hvor hun skal bo henne, efter hun er død, så hun kæmper imod af alle kræfter, men vil hun blive ved med at holde til torturen?

streg

Anmeldelse

Jeg blev mere og mere fanget af historien, efterhånden som jeg begyndte at forstå universet, og hvordan det hele hang sammen. Men det tog altså lige nogle sider, før jeg rigtig forstod, hvad det var for en historie, jeg var i gang med. Jeg er dog virkelig imponeret over den historie, som Gena Showalter har fået skabt. Der er masser af spænding til stede, og jeg oplevede slet ikke, at historien stod stille på noget tidspunkt.

Ten er en karakter, som jeg virkelig godt kunne lide på mange måder. Hun har en enorm styrke, egenrådighed og så er hun sindssyg modig. Jeg beundrer hende på mange områder, og føler med hende i forhold til de ting, hun bliver udsat for, og den smerte hun må kæmpe sig igennem. Hun bliver beroliget af tal, og det hjælper hende med at holde hovedet koldt i pressede situationer.

Der er noget trekantsdrama til stede i bogen, men det fylder faktisk slet ikke så meget, som jeg frygtede. Ten er nemlig en pige, der i hvert fald på det område, ved hvad hun vil, og derfor når man næsten ikke, at tænke over det, før det er overstået. Det var en detalje, som jeg virkelig godt kan lide ved bogen. Hun er også en pige, som kæmper for dem, som har ofret noget for hende, og efterlader dem ikke i stikken, hvilket også var et karaktertræk, jeg godt kunne lide ved hende.

Jeg er så spændt på at læse videre i denne nye serie, som jeg synes har virkelig meget potentiale. Umiddelbart minder den mig ikke lige om andre bøger, jeg har læst, men har dog nogle træk, som jeg synes ligner noget, jeg har læst om før. Hvis du trænger til en ny bog indenfor fantasy/dystopi genren, er ’Førstelivet’ helt klart en bog, du skal få kigget nærmere på. Jeg var vild med den!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *