“Forbandelsesbryder” af Gail Carriger

Forbandelsesbryder

Originaltitel: Changeless
Serie: Parasol Protectorate
Forfatter: Gail Carriger
Forlag: Tellerup
Genre: Fantasy, steampunk, serie
Sider: 411
Udgivelsesdato: 5. juni 2015
Oversat af: Sara Feddersen Thomsen

5,5 DUO

 

 

Nu hvor min oplevelse af ’Soulless’-serien var så god med den første bog, var jeg meget spændt på at vende tilbage til universet. ’Forbandelsesbryder’ var endnu bedre end sin forgænger.

streg

Resumé

Alexia har svært ved at styre sin mand og hans temperament, men hun har et stædigt sind og gode overtalelsesevner, hvilket helt klart er til hendes fordel. Da han pludselig stikker af til Skotland uden at give besked, og efterlader deres hjem med et helt regiment af soldater i deres forhave, bliver Alexias tålmodighed endnu engang sat på prøve. Imens bliver hendes veninde, Miss Hisselpenny, forelsket og forlovet – dog med to forskellige mænd.

Da London rammes af en mystisk påvirkning, som gør de overnaturlige dødelige, bliver det Alexias opgave, som dronningens muhjah, at opklare mysteriet og tilintetgøre det. Eftersom sporet går mod Skotland og hendes ægtemand, beslutter hun sig for at rejse dertil – en rejse der bliver noget besværet af de hændelser der opstår før og undervejs på turen.

streg

Anmeldelse

Jeg er ærligt taget blevet noget betaget af denne series verden, som har masser af ironi og humor spundet rigtig fint sammen med det overnaturlige. Den måde sproget er bygget op understreger bare hvor dygtig en forfatter Gail Garriger er, fordi der er tænkt over alle de små finesser, som især er kendetegnet for hvornår historien foregår.

Det er især den ironi og smådrillerierne som gør, at jeg rigtig godt kan lide den. Derudover er Alexia bare sådan en fed karakter, som jeg elsker at tilbringe tid sammen med, fordi hun er så frisk og ikke lige sådan er til at stoppe, når hun først har sat sig noget i hovedet. Hun har et ordentligt temperament og en stædighed der er så stærk, at hun skiller sig rigtig meget ud fra andre karakterer i andre bøger.

Samtidig er alle reglerne omkring påklædning skrevet sådan, at man får alle de små detaljer med. Jeg går i hvert fald ud fra at det var sådan man klædte sig dengang. Det gør helt sikkert også at bogen fremstår så troværdig og det var så let at leve sig ind i historien.

Da jeg havde læst de sidste sider, sad jeg tilbage med et hjerte der var blevet slået revner i. Øv for en slutning, især når jeg ikke ved hvornår den næste bog i serien bliver oversat og udkommer. Heldigvis har det vist sig, at jeg er meget tålmodig på det punkt, og jeg glæder mig rigtig meget til at vende tilbage til Alexia. Så mit råd til dig hvis du mangler nyt læsestof – grib fat i ’Soulless’-serien for du vil helt sikkert blive underholdt og forhåbentlig nyde at tilbringe lidt tid i denne verden.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *