“Fortæl mig tre ting” af Julie Buxham

Fortæl mig tre ting

Original titel: Tell me three things
Forfatter: Julie Buxham
Genre: Young adult
Sider: 357
Oversat af: Britt B Tippins
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 22. maj 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret

Wow ’Fortæl mig tre ting’ optog mig vildt hurtigt og overraskede med storm fra første side af på grund af hovedpersonen Jessie Holmes. Jeg var vild med det hele og havde bare lyst til at læse den forfra.

streg

Resumé

Efter hendes mors død, bliver Jessie tvunget til at flytte til LA, da hendes far har fundet en ny kone. En ny kone som bor i et smukt palæ med luksus og en utålelig søn. Jessie hader det hele – huset, byen og skolen. Hun føler sig forkert, ensom og kikset. Men så en dag modtager hun en mystisk mail fra en, som kalder sig Somebody/nobody, som har holdt øje med hende og som gerne vil hjælpe hende. Kan Jessie stole på denne udstrakte hånd eller er det bare en ondsindet spøg? Og hvem er SN egentligt og vil Jessie nogensinde finde ud af det?

streg

Anmeldelse

I starten havde jeg ikke lagt vildt meget mærke til ’Fortæl mig tre ting’, men så fik vi en overraskelsespakke fra Turbine med denne smukke bog, og jeg læste lidt anmeldelser om den og blev faktisk ret hurtigt solgt på den. Jeg startede dog med at tænke, at jeg aldrig ville kunne finde på at sige 3 ting om mig selv – det ville jeg ikke helt være kreativ nok til, men jeg ændrede dog mening hen af vejen, fordi jeg blev så fanget af bogen og idéen. Fordi WOW, hvor var den fantastisk.

Jeg blev ret hurtigt fanget af hovedpersonen Jessie. Jeg kunne vildt godt lide hendes akavede og lidt usikre personlighed. Jeg kunne virkelig relatere mig til hende i mange situationer. Det gjorde hele bogen og personerne som vi møder utrolig realistiske. Jeg kunne på ingen måde undgå at blive opslugt i gætteriet på SN og om hendes forelskelse i det virkelige liv, ville hænge sammen med forelskelsen i computeren. Jeg kan rigtig godt lide konceptet bag bogen, at det bare nogen gange er lettere at sidde bag en computer skærm og give sine sandheder til andre.

’Fortæl mig tre ting’ var en utrolig sød, romantisk og virkelig sjov historie, som faktisk ramte mig dybt. Fordi selvom at der indgår mange hverdags ting i bogen, rummer den også en del sorg, da Jessie har mistet sin mor. Grunden til at jeg også vil beskrive bogen som sjov, er helt sikkert på grund af Jessie, da hun har denne akavet personlighed, så kommer der også nogle vittige ting ud af dette en gang i mellem. Jeg følte virkelig, at jeg kom tæt på karaktererne som man møder. Især på grund af at de fortalte mig tre ting – et par gange.

Som sagt tidligere blev jeg virkelig varm på denne idé med at fortælle tre ting, og jeg er vild med at Turbine forlaget også selv har taget det til sig, så jeg vil da også give det et forsøg. Here we go.
1) Jeg elsker chokolade, og jeg mener virkelig ELSKER chokolade, gerne i is eller kage. Der hvor andre synes nu bliver det for klamt, vil jeg gerne have mindst et STORT stykke mere, hvis ikke to.
2) Jeg har en stor frygt for fugle. De gør mig så bange, at jeg altid, ALITD går en stor bue uden om dem.
3) Da jeg var mindre, inden jeg skulle lægge mig til at sove, levede jeg mig ind i forskellige yndlingsbøgers universer, hvor jeg selvfølgelig selv var den seje hovedperson.

Så har jeg gjort det! Håber I tager godt imod det derude, og så har jeg helt sikkert en anbefaling og bøn til jer. Læs ’Fortæl mig tre ting’, så håber jeg, I bliver lige så ramt, som jeg blev. Jeg har helt lyst til at læse den forfra!

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.