“Fra og med dig” af Mhairi McFarlane

Fra og med dig

Original titel: Here’s looking at You
Forfatter: Mhairi McFarlane
Oversat af: Kamilla Pontoppidan Haderup
Sider: 398
Genre: Skønlitteratur
Forlag: HarperCollins Nordic

Udgivelsesdato: 1. august 2016

DUO stjerner III


 

 

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til, da jeg begyndte på ’Fra og med dig’, men det var virkelig en god læseoplevelse, der fik mig til at filosofere over livet.

streg

Resumé

Anna Alessis befinder sig et lykkeligt sted i sit liv, på trods af at de fyre hun møder på dates, tit viser sig at være en anelse mærkelige. Hun elsker sit job og sit liv, som er bedre, end hun nogensinde havde forestillet sig. Hendes fortid er dog knap så lys og hun har haft sine kampe for at nå dertil, hvor hun er i dag. Da en fyr fra fortiden pludselig dukker uventet op i hendes liv igen, skal der ikke meget til, for at gøre hende usikker igen. Men kan hun ligge fortiden helt på hylden og komme videre, eller vil den altid fylde en del af hendes liv?

streg

Anmeldelse

Jeg bliver altid glad, når en bog overrasker mig så positivt som ’Fra og med dig’ gjorde. Det er nok det, man vil kalde en voksenbog, hvor man får tilbageblik til en teenagertid for vores hovedperson, som er en tid, de fleste nok kan relatere til på den ene eller anden måde. Anna har haft sine kampe, og at se hvordan hun har ændret det dårlige i hendes fortid, og fået sådan en lys fremtid, påvirkede mig i høj grad.

Der er også en række interessante karakterer, som forfatteren, Mhairi McFarlane, får introduceret os før. Jeg kan godt lide, at de er så forskellige, og på den måde helt deres egen, og stort set alle former for personligheder dukker op i denne bog. Der er snobben, nørden, den populære, den talentfulde osv. De er alle med til at gøre bogen livlig og realistisk og fik mig bare til at holde mere af historien.

Selvom jeg er stor fan af ungdomsbøger og fantasibøger, kan jeg også rigtig godt lide at læse en lidt mere voksen bog, hvor man virkelig får hjernen i gang og som kan sætte nogle ting i perspektiv. Jeg fik i hvert fald filosoferet en del over min egen fortid med det som hovedpersonen går igennem, og det var dejligt at læse en historie, hvor en karakter vokser og udvikler så meget og får vendt sit liv til det bedre.

Jeg kan helt klart anbefale andre at læse ’Fra og med dig’, især hvis du også kunne bruge en lidt mere voksen roman indimellem. Hvis man er til en bog, som er hjertevarm, hyggelig og med et glimt i øjet, på trods af svære emner og en barsk fortid, så synes jeg du skulle give denne bog en chance. Jeg er i hvert fald glad for, at være den historie rigere.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.