“Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn” af Ransom Riggs

Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn

Originaltitel: Miss Peregrine’s home for peculair children
Forfatter: Ransom Riggs
Serie: Miss Peregrine’s peculair children
Genre: Science fiction

Udgivelsesdato: 5. december 2012
Sidetal: 360
Forlag: Gyldendal
Oversat af:
Lene Ewald Hesel

5,5 DUO

 

Det er en super god bog med en masse mystik og magi. Så hvis du er til Science fiction og fantasy genren, skulle du tage og læse den her.

streg

Resumé

Jacob er en helt almindelig dreng på 16 år, men drømmer om at være speciel. Efter et dødsfald i familien rejser han til en lille ø ud for Wales, og her finder han et forladt børnehjem. Det går efterhånden op for ham, at børnene der før boede på børnehjemmet ikke var helt almindelige. Snart finder han sig selv i en anden tid. I år 1940.

streg

Anmeldelse

Noget af det allerbedste ved bogen er billederne. Der er nemlig billeder i, og det er ikke bare nogle, der er lavet til bogen. Det er nogle gamle billeder, som forfatteren har lånt af ti forskellige samlere. Samlerne har brugt flere år af deres liv på at finde disse underlige og mystiske billeder på loppemarkeder og i antikvitetsbutikker. I alt er der 45 billeder af både dyr og sælsomme mennesker. Billederne giver en mere virkelig effekt til historien, og det kan jeg godt lide. Desuden er jeg ret vild med forside coveret, fordi der også her er et billede af et sælsomt barn. Her er det en pige, der svæver i luften. Den sort/hvide farve gør også, at den ser lidt gammeldags ud, og jeg kom til at tænke på dengang, man kun havde sort/hvid fjernsyn. Det synes jeg er ret fedt!

Karaktererne i bogen er meget forskellige. Jacob er den her ”almindelige” teenagedreng som bare vil ud på eventyr og opleve en masse ting. Uden at sige for meget kan jeg vidst godt sige, at de sælsomme børn er meget forskellige både i forhold til personlighed men bestemt også i forhold til deres evner. Så er der også et uhyre, som kaldes en gejst, og en der kaldes en hollow. Der går noget tid, inden man finder ud af, hvad det er. Det gør det lidt spændende, men hvis man er lidt utålmodig ligesom mig, kan man godt blive lidt irriteret over at man ikke ved, hvad det er.

Sproget er nemt og let læseligt, så egentlig vil jeg sige at den godt kan læses af en 13 årig, men da Jacob er 16, vil der nok være enkelte ting som en 13 årig ikke kan relatere til. Skrivestilen er lidt anderledes end i andre bøger, da han ligesom snakker til os læsere en gang imellem. Da bogen kun har 360 sider og har et let læseligt sprog, er den hurtigt læst.

Grunden til at jeg ikke har givet den seks stjerner er fordi, at den er lidt forudsigelig på nogle områder, men på andre forventer man slet ikke det der sker, og man bliver meget overrasket. Alt i alt er den lige så god, som jeg forventede, og jeg glæder mig til at læse de andre bøger, og se filmen der kommer i december måned.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *