“Gæld til djævelen” af Lisa Hågensen

Gæld til djævelen

Original titel: Gäld till djävulen
Forfatter: Lisa Hågensen
Genre: Skønlitteratur
Sider: 287
Oversat af: Lars Poulsen
Forlag: Dreamlitt
Udgivelsesdato: 8. marts 2018

 

 

 

 

Tak til Dreamlitt for anmeldereksemplaret

Selvom der faktisk var rigtig god spænding til sidst i bogen, blev jeg desværre bare ikke fanget af historien eller hovedpersonen.

streg

Resumé

Ylva er indlagt på den psykiatriske afdeling, hvor hun ligger i koma. Lægerne ved ikke helt hvorfor, da hun ikke har en psykose eller en hjerneskade, men mener det er sorg over at have mistet sin mand. Men Raili er overbevist om, at der er noget helt andet på færde, og at det har noget at gøre med den mand, som kom ind på biblioteket, og som Ylva hjalp. Raili får derfor hjælp af hendes kollega Solvejg, til at finde ud af, hvad det helt præcis var, Ylva hjalp ham med, blot for at finde ud af, at han lider af det præcis samme som Ylva. Raili mistænker derfor mandens gamle søskende for at stå bag, og finder i det hele taget noget ved familien meget mistænksomt.

streg

Anmeldelse

Jeg synes selv, at jeg nogenlunde kan huske ’Hendes blå øjne’, som handler om de samme personer. Men da jeg gik i gang med ’Gæld til djævelen’, synes jeg, at der var et eller andet som ikke helt stemte. Jeg synes ikke, at bogen nævner meget fra den tidligere bog, eller hvordan Raili har haft det siden. Historien går derfor hårdt på med Ylvas sygdom. Jeg kunne dog rigtig godt lide universet, som bliver skabt i ’Gæld til djævelen’. Det er en god blanding af mystik, krimi og det paranormale, og det er en kombination, som jeg rigtig godt kan lide. Det er faktisk det bedste ved bogen.

Som udgangspunkt kan jeg egentligt godt lide Raili, fordi hun er stædig, og på en eller anden måde ligeglad med, hvad der kommer til at ske med hende, bare så længe hun får nogle svar på sine mysterier. Men man må sige, at hun virkelig gør, hvad hun kan for folk, som hun holder af, eller dem som hun møder, og som hun finder sympati for. Det kan jeg godt lide ved hende. Ellers synes jeg ikke, at vi kommer særlig tæt på hende, i forhold til hvad man kunne ønske sig, og det tror jeg skyldes, at hun simpelthen bliver så opslugt af gåden, som hun skal løse, og at det optager alt andet.

Der er en god spænding i bogen, især til sidst hvor mange af gåderne bliver løst. Jeg synes, at slutningen fungerede rigtig godt på selve historien og på det paranormale, som virkelig kommer til syne til sidst i bogen. Jeg synes ikke rigtig, at det bliver afsluttet på en ordentlig måde, men det gjorde mig faktisk ikke så forfærdelig meget. Hvis man rigtig godt kan lide en genre, hvor der er en blanding af mystik og det paranormale, og hvor krimi elementet er nærmest ikkeeksisterende , så synes jeg, man skal prøve at give ’Hendes blå øjne’ og ’Gæld til djævelen’ en chance.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *