“Games Of Thrones” sæson 1

games of thrones

Titel: Games Of Thrones – Sæson 1
Genre: Drama, Eventyr, Tv-serie
Sprog: Engelsk
Skuespiller: Charles Dance, Isaac Hempstead-Wright, Ron Donachie, Sean Bean,Peter Dinklage, Lena Headey
Selvskab: Warner Brothers

DUO stjerner 4

 

 “Games Of Thrones” er klart en serie der er værd at se! Jeg glæder mig meget til at se hvad der sker i sæson 2

streg

Resumé – Sæson 1

Eddard Stark, kend som Ned, er Lord af Winterfell, men da de syv kongerigers konge Robert Baratheon kommer til Winterfell for at bede Ned om at være ’Kongens hånd’, har Ned ikke andet valg. Den sidst ’hånd’ er død, og Ned har en fornemmelse af at det ikke var et uheld, men i stedet mord.
Han og Robert er gamle venner, og han ser det som sin pligt, at hjælpe kongen. Samtidig bliver Neds datter Sansa lovet til kongens søn Joffery.

Viserys og Daenerys Tagaryen er bror og søster, og lever begge i eksil. Viserys er besat af at få en hær stærk nok, så han kan overtage jerntronen og blive konge af de syv kongeriger. Han sælger sin søster til Dotharki’erne, for at få en hær til gengæld.  Daenerys må gifte sig med Khal Drogo, og lære at leve et liv blandt hans folk, som er en del mere primitive end hun er vand til.

Kampen er begyndt, men hvem vil vinde Jerntronen?

streg

Anmeldelse

Jeg havde hørt meget om ”Games Of Thrones” inden jeg startede på serien, og jeg havde fået det billede at det var en serie som uden tvivl var værd at se. Dette skulle vises sig at være sandt. Efter det første afsnit var jeg solgt, og jeg så første sæson på tre dage.
Denne serie er fuld med spænding, drama, mystik og action. Ingen kan stole på nogle og alle viser sig at have mange hemmeligheder.

Man følger mest Ned Stark som er blevet udråbt til ’Kongens Hånd’. Men man følger dog også Neds børn; Robb, Bran, Sansa, Arya, og Neds ’bastard son’ Jon Snow som Ned fik med en anden kvinde, uden at være gift med hende. Alle disse børn har en stor rolle at spille i serien, og jeg fik hurtigt en ynglings, som er den yngste datter Arya. Hun er lidt af en hård negl, og nægter at være den pæne pige som man gerne vil have hende til at være. Hun vil kæmpe med et sværd, og skyde med bue og pil, og vil i hvert fald ikke gå og lege med dukker og sy tøj.

Man følger også Viserys og Daenerys Tagaryen som er i eksil. Viserys vil regere over de syv kongeringer, og planlægger at angribe kongen. Han sælger sin søster til Khal Drogo, for til gengæld at få en hær.
Personligt synes jeg, at de scener hvor Daenerys var med, var nogle af de mest spændende. Hendes historie er interessant og anderledes, og jeg kan slet ikke vente til at se hvad der sker med hende i næste sæson.

”Games Of Thrones” er også en bogserie. Jeg har endnu ikke læst bøgerne, og kan derfor ikke bedømme hvor meget tv-serien følger dem, men serien har i hvert fald kun øget min lyst til at læse bøgerne.

Der er så mange forskellige mysterier og hemmeligheder i denne serie, som man slet ikke kan vente med at få løst eller finde ud af. I hver fald er disse små drejninger som hele tiden kommer, med til at holde spændingen i gang. Jeg sagde sætningen: ”bare et afsnit mere” flere gange, og endte tit med at side vågne den halve nat, for at se hvad der ville ske.

Det eneste negative jeg kan sige, er at når man ikke har læst bøgerne som mig, er det meget svært i begyndelsen at holde styr på alle de navne, og hvem der har mere magt en andre. Derfor bliver man også nødt til at følge godt med, og man kan virkelig misse meget hvis man mangler at se et afsnit.

Sæson afslutningen var også lidt af en skuffelse. Jeg havde regnet med noget stort og epic, hvor man bare sidder tilbage med åben mund, og slet ikke kan vente til næste sæson. Desværre var det ikke sådan, men derfor har jeg stadig tænkt mig at se næste sæson – hurtigst muligt.

”Games Of Thrones” er klart en serie jeg vil anbefale andre at se, og lige nu ser jeg frem til den næste sæson, og bøgerne som jeg uden tvivl skal læse.

streg

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *