“Games Of Thrones” Sæson 2

games of thrones

Titel: Games Of Thrones – Sæson 2
Genre: Drama, Eventyr, Tv-serie
Sprog: Engelsk
Skuespiller: Charles Dance, Isaac Hempstead-Wright, Ron Donachie, Sean Bean,Peter Dinklage, Lena Headey
Selvskab: Warner Brothers

DUO stjerner 4

 

 “Games Of Thrones” sæson 2 tager dig ud på et storslået eventyr, med mørke kræfter, storslået magt, og den utrolige spændende kamp om Jerntronen.
Denne serie har det hele!

streg

Resumé – Sæson 2

Robb Stark, ønsker at tage hævn over Joffrey og  de andre i Lannister familien. Han og hans hær er på vej til Kings Landing, for at vælte Joffrey af tronen og slå ham ihjel.
Det samme er Stannis Baratheon, som er den afdøde konges bror. Han mener han er den retmæssige arving til tronen, og ønsker at dræbe Joffrey, så han kan blive konge. Stannis må dog kæmpe mod sin yngre bror, som mener at han selv er den retmæssige konge.
Jon Snow, er sammen med den andre beskytter af muren, rejst ud i den kolde ødemark, hvor han kommer ud for lidt af vært. Jon kommer til at stå over for svære valg, som han bliver nødt til at leve med resten af livet.
Ayra er på flugt fra Kings Landing og ender i Tywin Lannisters selvskab – han har dog ingen idé om hvem hun er, og hvis han havde, ville hun være død. Ayra prøver desperat at finde en mulighed for komme væk, så hun kan komme tilbage til sin mor og bror.
Daenerys Targaryen er nu ’the mother of dragons’ da hendes drage æg udklækkede ved Khal Drogos ligbål. Hun ønsker at bruge sin magt, til at vinde Jerntronen tilbage som gennem blod tilhører hende.

Kampen om Jerntronen er stadig i gang, og folk kæmpere hårdere end nogle sinde før.
Hvem vil være den sidste tilbage?

streg

Anmeldelse

Jeg var vild med første sæson af ”Games Of Thrones”, og selvom sæsonafslutningen skuffede mig, glædede jeg mig meget til at forsætte med sæson 2. Hele serien er fuld af spænding og mystik, og man bliver utrolig nysgerrig efter at se mere, og finde ud af hvad der sker.
Mine forventninger var uden tvivl høje, og jeg blev i hvert fald heller ikke skuffet. Sæson 2 af ”Games Of Thrones” lever uden tvivl op til sæson 1.

Der er krig nu. Mange ønsker at vinde Jerntronen, mens andre ønsker at se Joffreys hoved på et spyd. Robb ønsker at hævne sin far, mens de to Baratheon brødre, kæmper indbyrdes om Jerntronen.
Personlig ønskede jeg også Joffrey død, for på trods af hans unge alder, er han allerede en modbydelig og magtsyg konge, som man virkelig bare ønsker snart bliver slået ihjel. Det kan lyde barsk, men tag at se serien, så vil de forstå det.
Man kommer virkelig til at hade Joffrey, især fordi han behandler Sansa så forfærdeligt og straffer hende for ting hun ikke kan gøre noget ved. Jeg havde så ondt af Sansa hele sæsonen igennem, og lige nu glæder jeg mig meget til at se hvad der sker med hende i sæson 3.

Som jeg skrev i min anmeldelse af sæson 1, synes jeg at Daenerys Targaryen er en af de mest spændende i serien, og det er hun stadig. Det ærgrer mig lidt, at hun er så lidt med i serien (på nuværende tidspunkt), der var endda afsnit hvor hun slet ikke hvad med, hvilket var trist, for der sker en masse spændende omkring hende. Man kan slet ikke vente med at se hvad der vil ske næste gang, og jeg synes det er blevet endnu mere spændende nu hvor hun har tre drager som hun betragter som sine børn. I hvert fald håber jeg virkelig at vi vil se meget mere til hende i sæson 3. Hun er uden tvivl min favorit person i hele serien.

Jeg elsker den måde som personerne forandrer sig. Ayra som er på flugt, er stadig den lille barske pige som vil lære at kæmpe, men nu kæmper hun bogstavlig talt for sit liv, og kommer ud for en masse ting efter hendes fars død. Det var meget interessant og se hvordan hun lige så stille begynder at blive mere og mere moden.
Det samme kan man sige om Daenerys Targaryen, som også må kæmpe for sit, og sit folks liv hele tiden. Hun er ikke længere den skrøbelige lille pige, som hun var da hendes bror levede. Nu er hun en moden kvinde, som må tage nogle hårde beslutning. Hun er blevet meget mere barsk, og til tider sad jeg og tænke ”hold da op, hvad sker der lige!?” fordi hun overrasker så mange gange. Selvom hun forandre sig, er hun stadig min favorit person, og det bliver uden tvivl spændende at følge hende i næste sæson også.

En meget positiv ting jeg også vil sige er, at det nu er blevet meget lettere at huske folks navne. Man begynder langsomt at få styr på hvem der er hvem, og det hele begynder at give mening – hvilket jo gør serien endnu bedre. Hvis det er lang tid siden du har set sæson 1 burde du måske se den igen, inden du går i gang med sæson 2

Denne serie er så utrolig spændende, og selvom man nu er i gennem 20 afsnit, kan man slet ikke regne ud hvordan det vil ende. Der er en masse mystik og hemmeligheder over det hele, og det står stadig uklart hvem der er til at stole på og hvem der ikke er. ”Games Of Thrones” er blevet en af mine ynglings serier, og jeg kan virkelig ikke vente til at sæson 3 udkommer.
I modsætningen til sæson 1 er sæsonafslutningen virkelig spændende, og jeg sad helt stum tilbage, og vidste slet ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv.

Der sker så mange ting i denne sæson, og det er umuligt at nævne det hele. Jeg kan kun sige at man virkelig behøver at se serien for at forstå hvad jeg mener – og du vil ikke fortryde det.
Jeg vil anbefale denne serie til alle der elsker spændene serier med drama, kærlighed, action, mystik, og selvfølgelig en smule magi oven i.

streg

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


2 thoughts on ““Games Of Thrones” Sæson 2

  1. Helt vildt god anmeldse, du kommer godt rundt om de vigtige ting, jeg er selv igang med at se sæson 1 og er helt blæst allerede nu, jeg glæder mig os til sæson 2 🙂

    • Hej Mathias,

      Tak skal du have, det er jeg glad for at høre 🙂
      Du kan trygt glæde dig til sæson 2, men når du har set den vil du virkelig længtes efter sæson 3 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *