“Good Luck Girls” af Charlotte Nicole Davis

Good luck girls

Originaltitel: Good Luck Girls
Forfatter: Charlotte Nicole Davis
Oversat af: Betty Frank Simonsen

Genre: Ungdomsbog, fantasy

Sider: 338
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 15. januar 2020
DUO stjerner III

 

 


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

’Good Luck Girls’ var både en bog, jeg glædede mig til at læse, og som jeg gruede lidt for. Det er en flot debutbog af forfatteren.

streg

Resumé

I landet Arketta får fattige piger en ny chance ved at blive glædespiger. De bliver kaldt Good Luck Girls, og når de fylder 16, skal de tilbringe natten med en mand for første gang, også kaldet deres Lucky Night. Da Astas lillesøster Clementine fylder 16 år, er hun ved at gå til i forventning, men Asta er knap så glad for det. Clementines Lucky Night ender dog helt galt, og de må ty til en hurtig løsning. Astra og Clementine flygter sammen med tre andre piger, men i skovene lurer sære væsner og samtidig er de jaget vildt.

streg

Anmeldelse

Jeg havde lidt blandet følelser, inden jeg gik i gang med ’Good Luck Girls’. Jeg var i tvivl om, jeg kunne håndtere det setup, der blev lagt op til i bagsideteksten, hvor piger bliver tvunget til at give deres kroppe til mænd. Det var lidt voldsomt, og det gjorde det ikke mindre skræmmende, da jeg fandt ud af, hvor inspirationen til det kom fra.

Sproget er let, og jeg synes pigerne var lette at skille ad, fordi de havde hver deres stærke karakter. Asta er virkelig en hård pige, og indimellem føltes hun lidt for hård, men samtidig kunne jeg godt forstå hende. Hverken hende eller Clementine har haft det let, men så er det godt, at de i det mindste har hinanden. Jeg havde meget let ved at komme ind i historien, selvom universet var nyt og ukendt, men forfatteren har sørget for at give en blid introduktion til universet.

Der er mange problematikker at tage op efter at have læst sådan en bog, og der kørte mange tanker rundt i mit hoved, som jeg kunne mærke, at jeg havde brug for at dele med nogen. Børn bliver tvunget til nogle voldsomme og brutale ting af deres forældre, og de har ikke andet valg, da forældrene er så fattige, så det er det bedste, de kan gøre for familien. Familien får nemlig penge for at give deres døtre til glædeshusene.

Jeg er spændt på, hvor rejsen tager mig hen efter det her, men indtil videre er jeg vild med setuppet, som jeg synes fungerer til UG. Det er også en bog, som kan være aktuel for mange at læse, og spændingen der er til stede, var samtidig med til at holde mig fanget. Jeg havde i hvert fald ikke lyst til at slippe den, da jeg først gik i gang med den.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.