“Green Book” på DVD

Green book

Original titel: Green Book
Genre: Drama, komedie
Spilletid: 2 timer og 4 minutter
Skuespillere: Viggo Mortensen og Mahershala Ali

Filmselskab: Nordisk film

Udgivelsesdato: 15. august 2019

5,5 DUO

 

 


Tak til Nordisk film for anmeldereksemplaret.

Jeg så Oscar showet, så jeg var ret spændt på at se ’Green book’, der blandt andet fik en Oscar for bedste film. Da jeg havde set den, gav det også rigtig god mening.

streg

Resumé

Tony Lip er udsmider på en eksklusiv klub, men da stedet skal renoveres, står han uden job i to måneder. Han bor i et italiensk-amerikansk kvarter i Bronx med sin kone og to børn, og han har ikke råd til at gå arbejdsløs. Da han bliver tilbudt et job som chauffør for dr. Don Shirley, der er en sort pianist i verdensklasse, vælger han at tage det, selvom det er en koncertturne, der foregår i sydstaterne, og han skal efterlade sin familie i to måneder. På deres vej møder de racisme og fare, men undervejs begynder et venskab at spire op imellem dem.

streg

Anmeldelse

Jeg blev ret berørt af at se ’Green book’, som virkelig viste, hvordan afroamerikanere er blevet behandlet. Af en eller anden grund, troede jeg at Don Shirley ville blive behandlet bedre, fordi han er meget pænt klædt, har et unikt talent, massevis af penge og bliver hyret af overklassen til at optræde. Men alligevel vil de ikke anerkende ham, som en af deres egne.

Skuespillerne, Viggo Mortensen og Mahershala Ali, gør det ufatteligt godt i deres roller. De er troværdige, og det var smukt at overvære, hvordan deres relation udvikler sig. Især fordi Tony starter med at være meget uvenlig overfor afroamerikaner, men ender med at udvikle et venskab til Don.

Filmen er baseret på en ægte historie, og det elsker jeg, når det er tilfældet! På den måde føler jeg, at jeg får viden om en tid, jeg ikke selv har overværet og bliver klogere over, hvordan det har været en gang. Det var brutalt og barsk at se, hvordan afroamerikaner blev behandlet, og jeg er glad for at se, at vi er kommet ret langt i dag, selvom vi ikke helt er der endnu.

’Green book’ er en anbefalelsesværdig film, som gør en klogere, og som har en god portion humor, varme og charme. Det er en film, som på trods af den tydelige racediskrimination kan bringe smil frem på læben, så den får den perfekte balance mellem at være tung og let. Jeg skal helt sikkert se den igen!

streg

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *