“Gregor i underlandet” af Suzanne Collins

gregor


Titel: Gregor i underlandet
Original titel: Gregor the Overlander
Forfatter: Suzanne Collins
Sider: 270
Forlag: Gyldendal
Udkom:  13/06 -2013

 

DUO stjerner 4

 

 

 

Endnu en bog fra Suzanne Collins, forfatteren til Dødspillet, denne gang målrettet mod en lidt yngre målgruppe, men stadigvæk med præg af Suzanne Collins fantastisk skrivestil.

streg

Resumé

Gregor er en 11-årig dreng, som har et stor ansvar i forhold til hans unge alder. Lige siden hans far forsvandt for 2 år siden, har han været ’manden’ i huset. Han har taget sig af sin 2-årige lillesøster Boots, imens hans mor arbejder hårdt for at forsørge familien. En dag falder Boots igennem et hul i vaskekælderen, og Gregor følger efter hende. De lander i Underlandet.  Gregor er ivrig efter at komme hjem igen, men det viser sig, at han spiller en større rolle i Underlandet, end han havde troet. Og da han får nys om, at hans far ikke forsvandt for 2 år siden, er han mere end villig til at blive dernede og hjælpe Underlandets folk. 

streg

Anmeldelse

Endnu en bog på markedet fra Suzanne Collins, godt nok er denne bog fra 2003 og dermed skrevet før Dødspillet, men den er først for nyligt blevet oversat til dansk. Hvis man havde forventet en ny bog i samme kaliber og kvalitet som Dødspillet, vil man blive skuffet. Denne bog er beregnet til at kunne læses fra ned til 8-års alderen, og det kan man også mærke i bogen. Sproget er let og enkelt, og den vil primært rette sig efter målgruppen 8-12, men dermed ikke sagt at man som 15-årig skal afskrive den helt.

På nogle punkter fandt jeg den utrolig kedelig, og på andre punkter fandt jeg den yderst spændende. På trods af at begge hovedkaraktererne i bogen var 11 år, så var det ikke udpenslet, og nogle gange glemte jeg da også alderen og kunne bare nyde bogen. Det er en god historie, og til sidst blev den faktisk så spændende, at jeg havde svært ved at ligge den fra mig igen.

En ting jeg virkelig elskede ved denne bog, og som for mig trækker hele bogen op, er Gregors 2-årige lillesøster Boots. Hun var på en gang sød og sjov og kunne lette enhver anspændt stemning. Hun kom ind med sin sjove pludre stemme, og blødgjorde de hårde Underlændinge samtidig med, at hun skabte bro mellem dem og Gregor. Boots optræder en del, og er med hele vejen igennem bogen, hvilket igen var en ting jeg nød godt af, for jeg tror ikke det havde fungeret på samme måde, hvis Boots var blevet efterladt i starten af bogen.

Bogen her er en fantastisk start for dem, som lige er gået i gang med at læse, og som har mod på at kaste sig ud i noget lidt længere, end de klassiske bøger på blot 50 sider. Der er masser af gods i den, og den vil være meget god for både drenge og piger.

Jeg har nok ikke fået det samme ud af bogen, som en 11-årig ville, men det var ikke kedelig læsning, og jeg var godt underholdt undervejs. Man skal blot være beredt på, at selvom Suzanne Collins navn står på forsiden, er det milevidt fra Dødsspillet.

 

streg

Stine DUOSkrevet af Stine Jørgensen

 


1 thought on ““Gregor i underlandet” af Suzanne Collins

  1. Pingback: Gregor og pesten | Thomas Munkholt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *