“Greys Hvide Verden” sæson 7-8

grey

Original titel: Greys Anatomy season 7-8
Skaber: Shonda Rhimes
Genre: Drama, Tv-serie
Sprog: Engelsk
Skuespillere: Ellen Pompeo, Sandra Oh, Justin Chambers,
Filmselskab: Disney

DUO 6 stjerner

 

 

 

’Greys hvide verden’ sæson 7 og 8 formår at holde det høje niveau fra de andre sæsoner og er helt spændt op med nye intriger, kærlighedsforhold og selvfølgelig masser af drama. Det er stadig en af mine yndlingsserier!


streg

Resumé sæson 7

Efter en noget voldsomt og tragisk skudepisode forsøger Seattle Grace Hospitalet at komme på benene igen. Men tragedien har gjort stor skade på alle de ansatte, og det bliver en kamp for hver enkelt at rejse sig. De må holde sammen og hjælpes ad i flok, men samtidig være forsigtig med at presse hinanden for meget. Kan og vil alle vende tilbage efter denne voldsomme tragedie de har været igennem, eller vil presset og minderne slå nogen til jorden, så de må finde en ny sti?

streg

Anmeldelse sæson 7

’Greys hvide verden’ er en serie omkring et hold af læger, kirurger og sygeplejersker, som man følger i deres dagligdag. Der er spækket op med drama, intriger, kærlighed og følelsesmæssige forviklinger og man får hver persons helt egen historie på nært hold. Vi er nu kommet til sæson 7 efter en brutal og hjerteskærende afslutning på sidste sæson, og nu begynder helingsprocessen!

Meredith, Christina og Alex har udviklet sig fra at være nogle lidt forsigtige praktikanter til at være selvsikre læger med stort potentiale. I løbet af de første 6 sæsoner måtte vi sige farvel til George og Izzie, som ellers var en del af det oprindelige første hold.

I stedet er der kommet nye læger til. De nye personer er Dr. Jackson Avery, som er en rigtig ”prettyboy” med sit store, men charmerende tandpastasmil. Dr. April Kepner som er en meget følelsesmæssig pige, som knytter sig meget til patienterne. Dr. Owen Hunt som er en traume-kirurg, og har været læge i krige, som

har tæret meget på hans sjæl. Dr. Teddy Altman som bliver hospitalet nye hjertekirurg, og som er en meget bestemt kvinde og som har været med Owen i Irak. Dr. Arizona Robbins som er en lesbisk kærlig børnekirurg, som har et godt øje til Dr. Callie Torres, som er ortopædkirurg.

Dereks ekskone har forladt ’Greys hvide verden’, men hun optræder dog stadig i nogle få episoder. I stedet er hun begyndt i serien ’Private Practice’. Den nye serie har dog nogle af de samme ting som ’Greys’. Der er godt nok ikke så mange læger, og derfor ikke så mange individuelle historier som man skal følge, og det foregår på en sundhedsklinik i Los Angeles. Men der er stadig mange intriger, og masser af drama, og serien virker lidt som en spin-off til ’Greys’. Der optræder også nogle personer, som har forbindelse til ’Greys’, såsom Dereks søster som besøger Addison. Jeg kan nu stadig bedst lide ’Greys’, men ’Private Practice’ er helt sikkert en mulighed, hvis man skal vente på de efterfølgende afsnit eller sæsoner af ’Greys’.

Seattle Grace hospitalet er blevet slået sammen med Mercy West hospitalet, og hvor det i sjette sæson var meget turbulens, er det som om, at de to sider accepterer hinanden nu og kan finde ud af at arbejde sammen. Dette medvirkede også til, at serien fik en hel håndfuld ekstra hovedpersoner, og de fleste der ikke kender serien ville nok mene, at det er forvirrende at følge omkring 15 personers dagligdag og hverdag. Men folkene bagved serien, har fået det hele til at smelte sammen til en fin helhed, som giver mening, og derfor er netop denne serie også lidt enestående på den måde.

Som noget helt nyt, er der tilføjet et slags musical afsnit til sæsonen. Jeg må indrømme, at jeg var lidt forvirret de første minutter, men derefter fik jeg gåsehud på armene, og jeg blev utrolig rørt og sad med tåre i øjnene. Måden hvorpå de har fået det til at fungere er virkelig imponerende, og især det afsnit ramte mig dybt. Desuden fandt jeg jo ud af, hvor gode skuespillerne var til at synge også. Der er også ekstramateriale med til sæsonen, hvilket lige giver en lille ekstra bonus, da de har fundet noget rigtig godt og sjovt frem til os, der følger serien. Men glæd dig til at se det hele – du vil ikke fortryde det!

streg
Sæson 8
DUO 6 stjerner
streg

Resumé sæson 8

Det er det femte og vigtigste år for lægerne og deres fremtid. Meredith og Derek kæmper med deres forhold, og for at få lov til at adoptere en lille pige. Christina og Owen står overfor et stort og afgørende valg, som vil få betydning for deres ægteskab og deres fremtid sammen. Da en alvorlig ulykke rammer Meredith, Christina, Mark, Lexie, Arizona og Derek, må de pludselig kæmpe for at overleve i vildmarken.

streg

Anmeldelse sæson 8

Endnu engang må jeg tage hatten af for denne serie! Der er hele tiden nye dramaer, nye gåder der skal løses, nye kærestepar der dannes og masser af action og spænding! Jeg bliver hele tiden overrasket over den nye retning, serien tager, og kan aldrig gætte det næste vores læger og kiruger skal udsættes for.

Nu er vi nået så langt som til sæson 8, og derfor har jeg også kærestepar, som jeg virkelig bare hepper på, og håber at de vil blive sammen, men med alle odds imod én og forholdet, så er det rigtig svært. At sæson 8 slutter som det gør, får mig stadig til at græde, da det hele bare er så uretfærdigt! Som om vores karakterer ikke allerede har været nok igennem, skal de nu også kæmpe sig igennem en meget brutal og hård ulykke. De viser sig endnu engang fra deres modige side, og klarer sig ufatteligt godt, på trods af alt det de må stå imod, og som sker for dem derude.

Jeg er meget spændt på at se, hvor lang tid serien fortsætter, da den for min skyld gerne må fortsætte i lang tid endnu. Jeg bliver aldrig træt af at se eller gense ’Greys’, og hele tiden opdage nye ting, som jeg enten ikke har lagt mærke til tidligere, eller til de nye afsnit, som bare fortsætter med at være helt vild godt skruet sammen. Jeg føler aldrig serien gentager sig selv, og mener derfor, at den er meget kreativ med nye ting, der skal ske for lægerne og kirugerne på Seattle Grace Mercy West.

Sæson 8 byder også på ekstramateriale, ligesom de foregående sæsoner, og det er rigtig fedt at se, hvis man er ligeså stor fan af serien, som jeg er. Jeg har nemlig svært ved at få nok af dramaerne og intrigerne, og hele skuespillercastet, så jeg nyder hvert et ekstra minut, jeg kan få med dem. Jeg glæder mig helt vildt til sæson 9, da sæson 8 slutter meget brat og voldsomt, og efterlod mig hungrende efter mere – netop fordi serien rammer mig så hårdt, at jeg kan sidde og græde over det der sker i serien, og få de største hjertekvaler over kærligheden mellem karakterne.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *