“Grimm 2 – Grumme eventyr genfortalt for gamle og unge” af Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker

Grimm 2

Original titel: Grimm 2 – Grumme eventyr genfortalt for gamle og unge
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker
Genre: Eventyr

Forlag: People’s press
Sider: 235
Udgivelsesdato: 31. oktober 2019

 

Tak til People’s Press for anmeldereksemplaret.

To’eren til Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødkers grumme eventyr, historier så modbydelige at de ikke burde fortælles.

streg

Resumé

Forfatterne Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har igen gendigtet ti af Brødrene Grimms bedste og mest grufulde historier, så vi kommer helt ind i fortællingerne og langt ind i den farlige verden, der var engang. Glæd dig til en samling rigtig gode historier, der på en og samme tid er gamle og helt nye.

streg

Anmeldelse

Sjældent er det at to’eren slår etteren, men Grimm II er en bog i verdensklasse når det kommer til eventyr. Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har igen genfortalt et miks af kendte og ikke-så kendte Grimm eventyr, og de gør det strålende. Ligefrem så godt at jeg foretrækker den her frem for den første!

Selvom denne bog kun er 16 sider længere end den første, så føles det som om, at de har brugt meget mere plads og tid på at genfortælle eventyrerne. Der er kommet flere grumme detaljer på, og det gør historierne endnu bedre. Det som gør deres fortællinger så meget anderledes og særlige, er netop de detaljer som forfatterne selv kommer på. Den viden og de evner som begge forfattere har kommer langt mere til syne i den her udgave, hvor fantasien og små side pointer kommer til syne i fortællingerne.

I modsætning til den første er her færre tegninger, og man må læne sig mere op af sin fantasi, men man bliver helt suget ind i verden med historier som ikke ligger til den korte side. Og selvom moralen normalt vægtes højt i et eventyr, kan man godt mærke at man er gået mere over til gysergenren, hvilket kun er en fornøjelse når det kommer i hænderne på så dygtige fortællere.

Som målgruppe så læner den her bog sig op af en ældre målgruppe end den første, men den burde også være væsentligt mere spændende for børn og unge i alle aldre. Bogen er både veloplagt til at sidde med alene, men helt bestemt også til højtlæsning, da skrivestilen gør sig veloplagt til stemmeændringer og pauser.

Bogen får 6 stjerner, fordi den er spændende og markant anderledes end tidligere eventyr. Der bliver virkelig lagt tryk på det grumme i den her, og det giver dejlige sus i maven for læseren. Den er klart et godt juleønske til både voksne og børn, for denne bog kan man slet ikke få nok af.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *