“Grimm – Grumme eventyr genfortalt for gamle og unge” af Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker

Grimm

Original titel: Grimm – Grumme eventyr genfortalt for gamle og unge
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker
Genre: Eventyr

Forlag: People’s press
Sider: 219
Udgivelsesdato: 20. marts 2019

 

Tak til People’s Press for anmeldereksemplaret.

En anderledes genfortælling af nogle af de mest kendte og ukendte eventyr fra Brødrene Grimm.

streg

Resumé

Forfatterne Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har gendigtet ti af Brødrene Grimms bedste og mest grufulde historier, så vi kommer helt ind i fortællingerne og langt ind i den farlige verden, der var engang. Glæd dig til en samling rigtig gode historier, der på en og samme tid er gamle og helt nye.

streg

Anmeldelse

Kenneth Bøgh Andersens og Benni Bødkers genfortælling af nogle af Brødrene Grimms mest kendte eventyr mikset med nogle af de ukendte og anderledes eventyr, som ikke normalt optræder i forskellige eventyrsamlinger, er en anderledes historie, som reklamerer sig selv som at være ekstra grumme, men til tider har svært ved at opnå det mål.

Nogle af historierne er rigtig gode og har fantastiske grumme detaljer. Især ’Hans og Grethe’ fremgår mere som noget fra gyserens verden og er et vidunderligt bidrag til en nyfortolkning af det klassiske eventyr. Kenneth Bøgh Andersen har en formidabel evne til at skabe en stemning for læseren og ej heller her svigter han. Desværre er der så også nogle historier, som henvender sig meget mere til det unge segment end det lidt ældre. Eksempelvis så er det svært at finde ret meget forskel på denne versions ’Rapunsel’ mod f.eks. mange af de børnebogsudgaver der findes på biblioteker landet over. Rapunsel kunne især havde været en historie, hvor man kom ind i de mere grumme og forfærdelige familiehemmeligheder, hvor vi derimod får den normale historie, tilsat lidt grumhed. Desværre ikke nok til at historien adskiller sig fra de mange andre.

Der er flere af historierne som ikke var så velkendte, men især ’Dødens gudsøn’, ’Røverbrudgommen’ og ’Fitchers fugl’ var helt fantastiske og gav virkelig en lysten til at læse flere eventyr og lære mere omkring de oprindelige eventyr. Disse tre sammen med ’Hans og Grethe’ er næsten grundlag nok i sig selv for at ville eje bogen. Derudover er bogen flot udsmykket med illustrationer af John Kenn Mortensen, som virkelig bidrager til stemningen.

’Grimm – Grumme eventyr genfortalt for gamle og unge’ er en ganske udmærket eventyrbog, som både passer til voksne og unge, men måske har forsøgt lidt for hårdt at tilpasse sig begge målgrupper, at den har spændt ben for sig selv ved visse historier. Dog får den 4 stjerner, fordi der er rigtig gode dele af bogen, som fortjener de fire stjerner.streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *