“Hævnen” af Tomi Adeyemi

Hævnen

Originaltitel: Children of Virtue and Vengeance
Forfatter: Tomi Adeyemi
Serie: Children of Blood and Bone
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 387
Oversat af: Brian Christensen
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 23. juni 2020


Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret.

Det er et par år siden, jeg læste ’Solstenen’, som gjorde stort indtryk på mig. Desværre synes jeg ikke, at ’Hævnen’ nåede helt samme niveau, selvom den var god.

streg

Resumé

Magien er endelig tilbage i Orïsha, efter at en næsten uovervindelig fjende er blevet besejret. Ritualet var dog mere kraftfuldt, end Zélia og Amari havde forventet, så magien er ikke kun vakt hos dem, men også hos mange andre. Spørgsmålet er dog, om Zélia kan forene sit folk i verden, hvor fjenden er lige så stærk, som dem selv? Og da kongeriget indgår en alliance med militæret, bliver det kun endnu sværere at kæmpe for Amaris ret til tronen, mens en borgerkrig også er under opsejling.

streg

Anmeldelse

Jeg havde nok lidt høje forventninger til ’Hævnen’, fordi ’Solstenen’ overraskede mig så meget, og det er ikke fordi historien er blevet dårligere, men jeg syntes, den her virkede lidt mere langtrukken, og som om den var lavet til at bygge op til mere spænding i en efterfølger, så jeg var ikke helt så imponeret over ’Hævnen’, som jeg var med ’Solstenen’.

Samtidig foregår der en masse svigt undervejs, og personligheder der ændrer sig lidt i takt med, at de bliver presset i deres nuværende situation. Både Amari og Zélia ændrer sig undervejs, men den mest voldsomme er Amari, som jeg også følte, jeg mistede lidt for. De kapitler, hvor synsvinklen kom fra hende, var det dog tydeligt at mærke den splittelse, der foregår indeni hende, og de ar hun har fra sin barndom, som nu begynder at komme frem.

Zélia er heller ikke altid til at blive klog på og skifter tit mening, så jeg følte mig ikke helt så tæt forbundet med hende, som jeg tidligere har gjort. Inan, som vi stadig følger, er lidt på samme måde som Zélia – han forsøger at skabe en bedre verden, men på grund af tidligere tillidssvigt, stoler hverken Amari eller Zélia på ham, og han har det desuden også med at skifte lidt mening undervejs.

Til gengæld er der nogle karakterer, som jeg syntes er blevet mere interessante, og personligt glæder jeg mig til at se, hvad der sker videre med dem. I det hele taget er jeg spændt på fortsættelse, fordi den slutter som den gør, men jeg håber ikke ventetiden bliver lige så lang.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *