“Halvkode” af Sally Green

Half Bad

Original titel: Half Bad
Serie: Half Life
Forfatter: Sally Green
Forlag: Carlsen
Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 476
Oversætter: Kim Langer
Udgivelsesdato: 3. marts 2014

DUO stjerner III

 

 


Jeg havde en lidt sej start på ’Half Bad’, fordi den er så anderledes i forhold til bøger, som jeg normalt læser, men da jeg først kom i gang og fandt tråden, så fløj jeg igennem den.

streg

Resumé

Nathan er anderledes. Han er endda anderledes end sine søskende, fordi han har en anden far. Hans far er den mægtigste af alle sorte hekse, og derfor er han halvkode – halvt hvid og halvt sort. Nathan holdes under stramt opsyn af de hvide hekse, da de håber, at han kan lede dem til hans far.

Selvom Nathan kæmper for at holde fast i sin hvide hekseside, bliver det svære for ham, jo ældre han bliver, fordi de hvide hekse strammer grebet om ham mere og mere for hvert år. En dag flygter han, men han er endnu ikke fri, da han bliver jaget af de hvide hekses specialkorps. 

streg

Anmeldelse

Jeg var noget forundret og forvirret, da jeg begyndte at læse ’Half Bad’. Den minder mig overhovedet ikke om noget, jeg tidligere har læst. Kapitlerne er meget spøjse, hvor nogle er på en halv side, mens andre kan være omkring 10 sider. Det tog dog også noget tid, før jeg rigtig fik teksten til at give mening, fordi den springer meget i tid. Jeg fandt dog ud af, hvordan jeg skulle læse den, og fik samlet de små brikker, så de gav mening.

Forfatteren bag ’Hald Bad’ er Sally Green, og det er hendes debutbog, som udkommer i 42 lande. Filmrettighederne er allerede blevet købt, så det kunne se ud som om, at vi kan forvente os en film om dette univers, som er ny på nogle områder, selvom vi har hørt om hekse før. Jeg er meget spændt på at se, hvor stort dette fænomen bliver, da den indtil videre er blevet sammenlignet med ’Twilight’ og ’Harry Potter’, men jeg synes helt sikkert, at den har meget potentiale.

Indtil videre er ’Half Bad’ planlagt til en triologi, og jeg glæder mig allerede til at læse den næste, da bogen slutter på en meget ond måde, hvor jeg virkelig gerne vil vide, hvad der nu skal ske. Jeg synes derudover at det er en meget brutal bog, som har masser af vold, frygt og ikke mindst trusler. Jeg føler ufatteligt meget med hovedpersonen Nathan, som næsten kan få mit hjerte til bløde nogle gange, med de prøvelser han må igennem, bare fordi han er anderledes end alle andre.

Jeg er helt overbevist om, at hvis man bare giver bogen en chance og først rigtig kommer i gang med den, kommer den til at give ligeså meget tilbage til dig, som den gjorde hos mig. Jeg blev både klogere i forhold til hvordan man skal behandle andre mennesker, og fik ikke mindst at føle, hvad det kan gøre hvad personer, som bliver brutalt behandlet.

’Half Bad’ er helt sikkert også en bog, som vil være interessant for drenge at læse, for der er nok blod, vold og action, til at drenge også vil være underholdt. Jeg kan i hvert fald ikke vente på den næste bog, og kan derfor sagtens anbefale den, til de der godt kan lide fantasy med lys og mørke, som er fuldt op med interessante karakterer med personligheder, der virkelig er gået i dybden med, så de hver især skinner på deres egen måde.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *