“Heist Society – mit liv som tyv” af Ally Carter

mit liv som tyv


Titel: Heist Society – mit liv som tyv
Serie: Heist Society
Forfatter: Ally Carter
Udkom: 2011
Sider: 306
Forlag: Alvilda

DUO stjerner III

 

 


 

 

en helt i gennem genial bog! Lige nu kan jeg slet ikke vente med at komme i gang med den næste i serien.


streg

Resumé

Katarina Bishop har egentlig lagt livet som tyv bag sig, men da en magtfuld maffiaboss får stjålet fem uvurderlige mallerier, og at den eneste som er dygtig nok til at stjæle dem er Katarinas far, vender hun tilbage til tyvelivet for at rense sin fars navn. Katarina har to uger til at finder og stjæle malerierne tilbage. Sammen med sin gode ven Hale, samler de et team af unge tyve, og må sammen slås med den største tyv af alle – nemlig tiden.

streg

Anmeldelse

Når jeg tænker tilbage, ved jeg ikke hvorfor jeg ikke har læst ”Heist Society – mit liv som tyv” noget før. Nu efter at have lagt bogen tilbage på hylden, kan jeg slet ikke vente med at læse den næste i serien! For hold da op, denne bog var virkelig fantastisk.

Vi følger den unge Katarina Bishop, som hele sit liv har været tyv, og sammen med sin familie har været med i nogle af de største kup, og røvet nogle af de mest sikrede museer. Nu har Katarine dog fået nok, og i håbet om at kunne få et normalt liv, forlader hun sin familie for at begynde på en kostskole.
Katarina er en utrolig viljestærk og sej hovedperson, som aldrig giver op eller mister håbet. Jeg nød virkelig at følge hende, og jeg levede mig fuldkommen ind i hende og hendes verden.

Allerede fra bogens begyndelse og til den sidste side var vendt, var jeg limet fast til dens sider. Der er virkelig fuldt fart frem ad, og der var ikke ét sted hvor jeg synes bogen var kedelig.
Denne historie var meget anderles og unik, i forhold til så mange andre bøger. Jeg elskede virkelig at vores hovedperson er på den anden side af lovens rammer. Det er virkelig spændende og interessant at læse både om det kup de planlægger, men også kort om dem de har lavet. Jeg ville ønske at man havde hørt meget mere om deres andre kup, om hvordan de brød ind og hvad de stjal, for det var virkelig spændende at læse.

Også bare de andre personligheder i bogen er fantastiske, og der var flere gange hvor jeg tog mig selv i at sidde og smile på grund af deres kommentar, og fordi man simpelthen ikke kan lade hver med at holde af dem.

Det eneste negative jeg kan sige om bogen er, at det er par gange var nogle afsnit, som var lidt mærkeligt formuleret. Nogle gange måtte jeg læse disse afsnit 3-4 gange, men stadig uden helt at forstå hvad der skete. Dette skete oftest hvor der var nogle der snakkede, og det var som om de sagde noget til hinanden, som vi læser ikke fik lov at læse – om dette er meningen eller ej, ved jeg ikke, men det fungere i hvert fald ikke særlig godt.

Katarine har 14 dage til at finde og stjæle nogle mallerier tilbage, i hvert fald hvis hun ønsker at redde sin far. Hele bogen i gennem kan vi følge med hvor mange dage der er tilbage, for alle kapitlerne begynder med en side, som fortæller hvor mange dage der er til deadline. Dette var med til at opbygge spændingen på en helt anden måde, da man hele tide vidste præcis hvor lang tid der er tid, der var tilbage.

Jeg skal bare i gang med næste bog i serien så hurtigt jeg kan, for jeg kan slet ikke gætte mig til hvad der ville ske i næste bog! Vil Katarina forsætte på kostskolen, eller bliver hun ved familien denne gang? Personligt håber jeg hun forsætter som tyv, da det virkelig er spændende at læse om.

Hvis man elsker bøger med masser af spænding, med teenager i fokus, er ”Mit liv som tyv” bestemt en bog for dig.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


2 thoughts on ““Heist Society – mit liv som tyv” af Ally Carter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *