“Heksejægerens bytte” af Pernille Eybye

Heksejægerens bytte

Original titel: Heksejægerens bytte 
Forfatter: Pernille Eybye
Serie: Dragernes konge
Genre: Fantasy, ungdomsroman
Sider: 606
Forlag: Tellerup
Udkom: 17. oktober 2016

DUO stjerner III

 

 

 

 

Jeg blev utrolig hurtig fanget af ’Heksejægerens bytte’. Jeg blev fanget af dens hovedpersoner, universet og ikke mindst stemningen som følte mig hele bogen igennem. Jeg kunne på ingen måde ligge den fra mig.

streg

Resumé

Taysin bor i den lille by Gida. Han er hemmeligt forelsket i pigen Lill, som holder sig meget for sig selv. Hun er blevet kaldt tossede Lill, men Taysin tror ikke på det. Taysin’s liv ændrer sig drastisk en dag, da han hjælper en såret familie, som er på flugt fra heksejægerne. Han beder Lill om hjælp og pludselig før de får set sig om, er deres liv forandret for altid. Fordi alle hekse og troldmænd er jagtet vildt og bare det at hjælpe dem, kan betyde dødsstraf, men både Lill og Taysin gemmer på meget mere end hvad øjet kan se.  

streg

Anmeldelse

Jeg blev rigtig hurtigt fanget af ’Heksejægerens bytte’ på grund af personerne, som man møder og det univers, som forfatteren beskriver. Jeg har altid været interesseret i bøger, som kan fortælle om et andet samfund end vores eget. Her bliver vi lukket ind i en verden, som minder meget om gamle tider. Deres verden virker meget simpel og derudover er der et tvist med overnaturlighed. Vi bliver nemlig i den grad præsenteret for magi. Mest ses den i forbindelse med hekse og troldmænd, men jeg tror at universet også rummer meget mere magi og overnaturlighed, som bare venter på at blive præsenteret. Jeg følte mig meget hjemme i universet og kunne tydeligt se omgivelserne for mig, i beskrivelserne som forfatteren giver.

En anden ting som gjorde at jeg let blev fanget af bogen, var hovedpersonerne. Her tænker jeg mest på Taysin og Lill. Man skiftede mellem at høre synspunkter og tanker fra dem begge. Jeg synes det fungerede rigtig godt og var hele tiden med til at bevare spændingen i bogen, fordi man hele tiden var med på, hvad de tænkte om handlingen og deres omgivelser. Og selvfølgelig hvad de tænkte om hinanden. Nogle gange i løbet af bogen, havde jeg virkelig lyst til at ruske dem begge og råbe af hinanden – ”Så fortæl dog hvad du føler”. Det var tydeligt for enhver, at de følte en masse om og for hinanden – dog var det ikke tydeligt for dem selv.

Personerne var helt sikkert det, som gjorde at jeg bare blev nødt til at læse videre, fordi de begge fik mig fanget super godt. Derfor var jeg også meget overrasket over slutningen. Jeg tror, at jeg havde en forventning om at man fik en afslutning på dem og deres historie, fordi af hvad jeg kunne læse mig frem til, kommer det ikke til at handle om Taysin og Lill i ’Gøglerkongens sværd’. Derfor kan jeg ikke lade være med at sidde og håbe at det ikke er det sidste, som vi kommer til at høre om Taysin og Lill. Men jeg må sige, at med bogens slutning, kan jeg ikke tro, at det er tilfældet.

’Heksejægeren bytte’ var en fantasy bog, som virkelig overraskede mig positivt. Jeg havde læst om den og set forsiden og tænkt, at den interesserede mig og vækkede min nysgerrighed. Men jeg må sige, da jeg rigtig så forsiden af bogen, kunne jeg ikke andet end at skulle læse den. Der var bare noget over forsiden, som fangede mig. Hvis du ligesom mig kan lide en god fantasy bog, som lukker dig ind i et dejligt univers med et par stærke og spændende hovedpersoner, er jeg overbevist om at ’Dragernes konge – Heksejægerens bytte’ er noget for dig. 

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *