“Hemmelighederne på Nanreath Hall” af Alix Rickoff

hemmelighederne

Original titel: Secrets of Nanreath Hall
Forfatter: MAlix Rickoff
Genre: Skønlitteratur
Sider: 373
Oversætter: Dorthe Klyvø
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 18. maj 2017

DUO stjerner III

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret

’Hemmelighederne på Nareath Hill’ var en bog, som jeg havde meget svært ved at lægge fra mig, da jeg først var gået i gang med den, både på grund af alle hemmelighederne, men også på grund af stemningen, som tydeligt var til stede i bogen.

streg

Resumé

Anna Trenowyth vender tilbage til England under 2. Verdenskrig. Hun får til opgave at hjælpe til på Nanreath Hill, som tilfældigvis er der, hvor hendes biologiske mor er vokset op. Anna kendte ikke sin mor, da hun døde, og hun har aldrig rigtig villet høre historien fra sine plejeforældre. Men nu tror hun, at hun er klar til at lære mere om sin mor og eventuelt hendes far, og til at komme tættere på hendes mors familie, selvom det virker til, at hun ikke er velkommen. Der gemmer sig nemlig mange hemmeligheder på Nanreath Hill, som familien ikke ønsker ser dagens lys. Hemmeligheder om knuste hjerter, tragedier og drømme som aldrig er gået i opfyldelse.

streg

Anmeldelse

Jeg har ikke læst denne genre tidligere, men jeg må indrømme, at jeg elsker at læse bøger som foregår i særlige historiske tidspunkter, som bærer et præg i gennem bogen, men som også har sin helt egen historie. Jeg kunne rigtig godt lide stemningen, som er tilstede hele vejen i gennem bogen. Det fungerer på alle måder rigtig godt. Jeg kan godt lide, at vi befinder os på en herregård, som så mange andre adelige gårde rundt omkring i England på det tidspunkt, slutter med at tjene penge og man begynder at ændre på formerne. Det mindede mig på alle gode måder om en af mine yndlingsserier ’Downtown Abbey’.

Hele vejen igennem bog følger vi Anna, den forældreløse sygeplejerske, som er ankommet til det sted hendes mor er blevet født. Man følger hvordan Anna kæmper for at finde frem til sandhederne om sin mor og far, og prøver at lære den eneste familie, hun har tilbage at kende, selvom at det ikke er alle som vil vide af hende, efter hvad hendes mor gjorde. England er fortsat i forandringsfasen angående adelen, og hvad der er sømmeligt rigtig for en kvinde at gøre. Det er meget interessant at se, hvordan det har ændret sig, og hvordan tankegangen var den gang.

Vi følger også Lady Kathrine, som er Annas mor. Vi følger hvordan hun bliver forelsket i en mand, som hun ikke burde, og hvordan hun vælger at bryde med normerne. Det er en fantastisk skilning på moren, og at se Annas rejse igennem det hele. Det fungerer rigtig godt med, at man får et indblik i begge dele, selvom at det kun er en generation i mellem. Men det at krigen har hærdet landet i både 1. og nu 2. Verdenskrig har en stor betydning.

Som jeg har nævnt før, kan jeg rigtig godt lide stemningen, som er til stede i bogen. Derudover også alle de personligheder, som vi møder, i både familien, sygeplejerskerne og soldaterne, som er kommet til skade eller som er udstationeret. ’Hemmelighederne på Nanreath Hill’ er helt sikkert en bog, som jeg kan anbefale til andre, som også kan lide at læse bøger, der har et historiske præg i sig. Jeg glæder mig til at læse mere af Alix Rickloff.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *