“Hero” af Phil Earle

Hero

Original titel: Heroic
Forfatter: Phil Earle
Genre: Krigsroman
Sider: 301
Oversat af: Lars Bøgeholt Pedersen
Forlag: Jensen & Dalsgaard
Udkom: 27. oktober 2015

DUO stjerner 3,5

 

 

 

 

En bog som virkelig tager et utroligt følsomt emne op, hvor man får indblik i hvordan hverdagen er for soldaten som er sendt afsted og de pårørende på hjemfronten. På trods af det hårde budskab i bogen blev jeg aldrig helt fanget.

streg

Resumé

Jammy og Sonny McGann er brødre. Den ene er rolig, mens den anden er impulsiv. De har altid været i konkurrence som brødre nu er. Jammy melder sig uventet til militæret og bliver sendt på sin første mission i Afghanistan. Derhjemme må Sonny nu forsøge at få hverdagen til at fungerer i brorens sted.  Efter Jammy kommer hjem på orlov, kan Sonny ikke genkende ham længere. Pludselig er rollerne byttet om og så skal Sonny prøve at holde styr på det hele. Hvor langt vil og bør Sonny gå for sin storebror, som altid har reddet ham tidligere? 

streg

Anmeldelse

Da jeg først læste om bogen ’Hero’, tænkte jeg virkelig, at bogen var noget for mig. Jeg syntes nemlig, at emnet som bogen handlede om, virkede interessant. ’Hero’ givet er fint indblik i hvordan tilværelsen er, når man er udstationeret og hvordan familien tager det derhjemme. Vi får et indblik i både Sonnys og Jammys tanker, hvilket jeg synes gjorde det svært at finde ud af hvad, hvad jeg syntes om dem hver især. Jeg havde svært ved at vide, hvad jeg egentlig skulle mene om dem og om bogen. Dette skyldtes at beskrivelserne af både omgivelserne og personerne, var meget begrænset og ikke uddybende nok, til at jeg kunne virkelig lære dem at kende.

Jeg havde svært ved at få en holdning og følelse til bogen, hvilket medførte at bogen ikke rigtig efterlod et specielt indtryk på mig. Det ærgrede mig rigtig meget, da bogen netop tager et meget interessant emne op. ’Hero’ handler ikke kun om problemstillingen om krig, men også kampene som man har i hverdagen. Her var både kærlighed – lykkelig og ulykkelig og kampen mod stoffer og fattigdom tilstede i bogen. Det kunne jeg virkelig godt lide. 

Selvom at jeg følte, at jeg ikke kom særlig langt ind under huden på hverken Sonny eller Jammy, så kunne jeg godt lide Sonny. Mange af hans følelser, kunne jeg relatere mig til, især de følelser omkring kærligheden og uvisheden for fremtiden. Her kunne jeg også godt lide den udvikling, som jeg er sikker på at Sonny tager, selvom at man ikke får den store kenskab til dette, fordi jeg simpelthen manglede beskrivelser af deres tanker og følte at det hele gik rigtig stærkt igennem hele bogen.

Alt i alt ender jeg desværre med at have en følelse af, at jeg mangler noget fra bogen og derved lever den ikke helt op til mine forventninger, som jeg havde inden jeg gik i gang. En ting som jeg virkelig synes var godt, var budskabet og emnerne som bogen tager op.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *