“Himlen ved mine fødder” af Jandy Nelson

Himlen ved mine fødder

Original titel: The Sky is Everywhere
Forfatter: Jandy Nelson
Oversat af: Kina Bodenhoff
Forlag: Gyldendal
Genre: Romantisk ungdomsbog
Sider: 343
Udgivelsesdato: 6. november 2015

duo 4½

 

 

 

 

Jandy Nelson tager fat på nogle svære emner om død, sorg og kærlighed, på en helt vild god måde. Tag med på rejsen, den bliver fantastisk.

streg

Resumé

Lennie er 17 år og har næsten lige mistet sin storesøster, Bailey, til et hjerteproblem. Hun var bare væk. Hun efterlod sin kæreste Toby til sorgen, ligesom hun efterlod sin familie. Joe er ny på Lennies skole, og han får hende til at smile. Men er det i orden at smile, når sorgen er så tæt på, og hvem skal hun vælge? Joe som får hende til at leve, eller Toby som får Bailey til at virke tættere på?

streg

Anmeldelse

Lennie er 17 år og har lige mistet sin søster, Bailey, til et fatalt hjerteproblem. Bailey efterlod også sin kæreste Toby tilbage, og da de en dag mødes, ender de sammen. Deres forhold får Baileys minde til at føles mere virkeligt. Men da hun starter i skole igen efter en pause, er der en ny dreng på skolen. Joe er glad, smilende og sorgfri, og får Lennie til at føle sig glad og i live. Men er det i orden at være så glad, når ens søster lige er død? Skal hun vælge den dreng der får hende til at leve, eller ham der får hendes søster til at føles levende igen?

Det er en helt fantastisk bog, og den tager fat i seriøse emner på en sjov måde. Det kunne ikke blive bedre. Hovedpersonen og jeg-fortælleren Lennie er virkelig skøn, og det er en helt fantastisk handling og storyline.

Sproget er godt og varieret. Det er en humoristisk, men stadigvæk seriøs fortælling om kærlighed, sorg og venskaber. Lennie er en karakter, som mange måske kan relatere til på nogle punkter, og Joe og Toby er også nogle helt enestående personer.

Lennies udvikling igennem bogen er virkelig tydeligt, især når du sammenligner med hvordan hun er i starten og så til sidst i bogen. Hendes personlige problemer ændrer sig også en del igennem bogen, og det er også en god grund til at læse den, da det i sig selv er en helt fantastisk og sjov slutning.

Det er en bog der helt klart kan anbefales, og det er en bog du sent vil glemme du har læst.

streg

Skrevet af Fie Jennifer Jørgensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.