“Hjem til jul” af Joanna Bolouri

Hjem til jul

Original titel: The Most Wonderful Time of the Year
Forfatter: Joanna Bolouri
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 334
Oversat af: Lea Thume
Forlag: Palatium books
Udgivelsesdato: 20
. november 2018

DUO 6 stjerner

 

 


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret

’Hjem til Jul’ er perfekt lige til denne tid på året og så kan den ikke andet end at gøre dig blød i knæene samtidig med at den er hylende morsom.

streg

Resumé

Emily er 38 år og har et godt job, gode bofæller og en dejlig lejlighed – alene af den grund, at den er 611 km væk fra hendes skøre og fordømmende familie, som virkelig blander sig i alt og ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være single. Dog har hun også en nabo, som hun er godt træt af. Nemlig 29-årige Evan, som altid holder hende vågen om natten med mærkelig lyde fra hans soveværelse. Hun har fundet sig en kæreste, Robert, som hun planlægger at tage med hjem til jul, så hendes familie kan se, at hun ikke dør alene. Men tingene går slet ikke, som hun forventer, og alt går galt med Robert. Hun bliver nødt til at tænke hurtigt, og hun allierer sig derfor med Evan, fordi Robert skal med hjem til jul lige meget hvad, også selvom han ikke er den rigtige Robert – den perfekte opskrift på alt, hvad der kan gå galt… 

streg

Anmeldelse

Jeg glædede mig til at læse ’Hjem til jul’, da jeg håbede, at dette ville få mig i bedre julehumør, og at jeg ville blive underholdt. Dog havde jeg ikke større forventninger til bogen end dette, men jeg må sige, at alt blev indfriet. Jeg vil dog ikke sige, at jeg kom i julestemning, men jeg kom i hygge stemning, hvor jeg bare havde lyst til at samle hele familien, så vi kunne hygge os, og så fik jeg da nogle gode idéer til, hvad man kan bruge juledagene på.

Jeg kunne rigtig godt lide Emily. Hun var sjov, sød og havde en god selvironi, og forsøger også at være både seriøs og alvorlig, men det viser sig også, at hun var rigtig følsom, selvom at hun ikke altid ville være ved det. Hun var en karakter, som jeg følte, at jeg kunne relatere mig til. Det lettede hele stemningen også, at Evan viste sig at være helt fantastisk. Han var sjov og virkede som en virkelig good guy, selvom at hans omdømme ikke var det bedste. Jeg kunne lige forestille mig ham foran mig, og sammen med hende var det hele helt perfekt.

Emilys familie er seriøst sindssyg. Det var mega sjovt at følge dem, og det hele det fungerede bare, fordi det på ingen måde blev for overdrevet. Der var en perfekt balance mellem sindssyge og realismen til, at jeg følte, at dette kunne være en familie, man mødte et sted i denne verden. Jeg kunne rigtig godt lide Joannas skrivemåde. Hun havde nogle fede vendinger en gang i mellem, som jeg ikke kunne lade være med at smile eller le af engang i mellem. Det kan også være min mærkelige humor, men hun havde bare nogle sjove sætninger smidt ind i historien. Her er et eksempel: ”Jeg er så sulten, at jeg kunne spise en smurt abe.” Det er da hylende morsomt, og man kan glæde sig, fordi der er kun flere af mærkelige ting, som vores hovedperson får tænkt eller sagt undervejs.

Jeg synes virkelig, at ’Hjem til jul’ var en god bog, meget bedre end Bidget Jones dagbog og andre efterligninger af det, fordi at skrivemåden bare er indbydende, og vi gør ikke hovedpersonen så meget til grin, at det ender med at være urealistisk. Det var helt perfekt. Jeg kan kun anbefale, at man tager fat i ’Hjem til jul’. Det er ikke sidste gang, jeg har læst den bog.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *