“Hollow city” af Ransom Riggs

Hollow city

Originaltitel: Hollow city
Forfatter: Ransom Riggs
Oversat af:
Ilse M. Haugaard
Serie: Miss Peregrine’s peculair children
Genre: Science fiction
Sidetal: 399
Forlag: Gyldendal

Udgivelsesdato: 13. april 2016

DUO stjerner 4

 

 

Den er ikke helt lige så god, som jeg forventede, men har en meget overraskende slutning, der har fået mig til at ville læse den næste i serien alligevel.

streg

Resumé

Jacob og de andre sælsomme børn fortsætter deres rejse videre over det farlige hav, for at redde deres forstanderinde frøken Peregrine. Det er en farlig og svær opgave, og det er, som om hver gang de har klaret et problem, opstår der et nyt. På deres færd til London møder de både nye venner og nye fjender.

streg

Anmeldelse

’Hollow city’ er anden bog i serien om frøken Peregrines sælsomme børn. Den er meget ligesom den første bog i forhold til bl.a. de her gamle billeder, der er samlet ind af forskellige samlere. Jeg synes det er rigtig sjovt og sært, at det er rigtige billeder, som er fundet i forskellige genbrugsbutikker, da de er ret underlige og det ikke ligefrem ligner ægte fotografier. Der er ikke lige så mange her i den anden bog, som der var i den første, og det er jeg lidt skuffet over, for det gav virkelig en speciel effekt, som man ikke får i andre bøger.

Den største forskel på denne bog og den første er at næsten hele første bog foregår et enkelt sted, hvor de er rigtig mange steder i den anden.

Sproget er letlæseligt, og jeg kan godt lide skrivestilen, da hovedpersonen Jacob ligesom snakker til os læsere. Det giver en følelse af at være en del af historien.

Jeg kan rigtig godt lide karaktererne i bogen. De er virkelig forskellige både i forhold til deres evner, men også deres væremåde. Der er virkelig nogle modsætninger, og det bliver ikke så ensformigt, fordi de ikke alle sammen er så optimistiske og glade hele tiden. Jeg tror, at hvis de alle havde haft godt mod hele vej igennem bogen, havde den været dødkedelig. Jacob forandrer sig i løbet af bogen, især i forhold til at han lærer at bruge sine evner. I slutningen sker der virkelig noget med hans evner, som man ikke forventer.

For mit vedkommende var den lidt svær at komme igennem, fordi den er lidt kedelig indtil den sidste tredjedel af bogen. Jeg tror, den ville være bedre for en på under 16 år, også selvom Jacob er 16.

Ligesom den første bog er det en lidt forudsigelig historie, derfor synes jeg ikke, den er helt så spændende, som den kunne have været, hvis der havde været flere overraskelser. Den slutter dog rimelig meget anderledes, end jeg havde forestillet mig, og derfor vil jeg alligevel glæde mig til at læse den sidste bog og se filmen til jul, når den udkommer.

Alt i alt er det en god bog, og hvis man kan lide den første, er jeg sikker på, at man også kan lide denne.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *