“Hotellet ved Skyggesøen” af Daniela Tully

hotellet

Originaltitel: Hotel on Shadow Lake
Forfatter: Daniela Tully
Oversat af: Svend Ranild
Genre: Kærlighedsroman

Sider: 349
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesdato: 8. januar 2019
DUO stjerner III

 

 

 


Tak til Gads forlag for anmeldereksemplaret.

Forsiden på ’Hotellet ved Skyggesøen’ var det, der først vækkede min nysgerrighed, da den er så flot og detaljeret. Historien indeni var lige så smuk, og alligevel også uhyggelig.

streg

Resumé

For 27 år siden forsvandt Mayas elskede bedstemor sporløst fra sit hjem i Tyskland. Hendes lig er nu dukket op i nærheden af et hotel nord for New York, og umiddelbart har hun ikke nogen tilknytning til det sted, så der er meget forvirring omkring, hvordan hun er havnet der, og hvordan hun døde. Maya beslutter sig for at overvinde sin frygt for fly og tager til USA, for at finde ud af hvad der skete med hendes elskede bedstemor, men løgne og hemmeligheder ligger sig hele tiden i vejen for hende…

streg

Anmeldelse

Jeg elsker forsiden på ’Hotellet ved Skyggesøen’, og det var helt klart det, der fangede mig i starten. Men da jeg først kom ind i historien, blev jeg dybt berørt af den. Jeg havde læst på forhånd, at den var inspireret på begivenheder der var sket i forfatterens egen familie, og måske derfor ramte den mig endnu hårdere. Det var i perioder voldsomt svært at læse videre, fordi jeg frygtede hvad der ville ske.

Bogen skifter mellem fortid, nutid og fremtid, da vi starter i 1990, hvor Mayas bedstemor får et brev fra sin bror, efter at posten igen begynder at blive delt ud mellem Øst- og Vestberlin. Herefter springer vi tilbage til 1938, hvor vi oplever på nært hold, hvad det betyder for hendes familie, at Hitler får mere og mere magt i Tyskland.

Vi springer herefter frem til 2017, hvor Maya finder ud af, hvor bedstemorens lig er blevet fundet. I resten af bogen springer vi mest frem og tilbage mellem 1938 og 2017, indtil til sidst i bogen, hvor vi igen kommer tilbage til bedstemoren. Det fungerede virkelig godt, og sørgede for at spændingen og mystikken var i top hele tiden.

Der er så meget tragedie, familieintriger, mystik og spænding til stede i bogen, og det ikke tog mig lang til at komme igennem den, fordi jeg også var vild med måden, den var bygget op på. På den måde mødte vi også mange personer, og fik lov til at følge dem, fordi vi skiftede synsvinkel mellem dem. Jeg kom hurtigt til at holde af flere af dem, og bogen har helt sikkert sat sine spor hos mig. Jeg fik også en nyt indblik i 2. Verdenskrig, som gjorde stort indtryk på mig. Er du til de store kærlighedshistorier, og interesseret i 2. Verdenskrig må du simpelthen læse denne bog!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *