“Hver dag” i biografen

Hver dag

Original titel: Every day
Genre: Drama, romantik
Spilletid: 1 time og 37 minutter
Biografpremiere: 22. marts 2018
Skuespillere: Angourie Rice, Justice Smith og Jeni Ross
Filmselskab: SF Film

 

 

Tak til SF Film for anmelderbilletter

Vi gik ind til ’Hver dag’ med forskellige forventninger, men endte med begge at synes, at det var en hyggelig film.


streg

Resumé 

A er en sjæl, der vågner op i en ny krop hver dag. Det er altid i en krop, der passer til A’s alder. En dag møder han pigen Rhiannon, og han forelsker sig. Nu skal han bare overbevise hende om, at han er den samme person, som hun har mødt flere gange. Med tiden udvikler der sig et helt speciel bånd mellem dem, men kan man elske en sjæl, der skifter krop hver dag og er der overhovedet en fremtid i sådan et forhold?

streg

Anmeldelse 

Af Marie Lorentzen

Da jeg så at ’Hver dag’ nu blev lavet til en film, vidste jeg, at jeg skulle læse bogen inden. Jeg havde kæmpet hårdt, for at få fat i bogen en gang, fordi jeg kunne mærke, at det var en bog for mig. Jeg nåede da også, at læse bogen inden jeg så filmen, og var rigtig vild med bogen, og havde derfor utroligt høje forventninger til filmen. Måske også for høje forventninger, fordi jeg må indrømme, at jeg blev skuffet. Forstå mig ret, det var en rigtig god film, når man kigger på den isoleret set. Det er en hyggelig film, men ikke en film, som efterlod mig med en wow effekt.

Jeg blev nok ”skadet” af at have læst bogen, men til gengæld var jeg glad for, at jeg havde forhistorien, fordi jeg kan godt forstå, hvis mange var forvirret i starten af filmen. Jeg synes bestemt, at man kunne havde forklaret A’s situation meget bedre, og fulgt ham langt mere i filmen, så man kunne få indblik i hans tanker om at være i en anden krop, og få en fornemmelse af ham og hans personlighed og ikke kun af Rhiannon. Dette synes jeg var ærgerligt, fordi jeg var meget vild med personen A, og hvor Rhiannons udvikling i bogen var mere i højsædet, hvor hun i filmen blev lidt intetsigende.

Der var også blevet lavet om på nogle detaljer i filmen, som skreg til himlen for mig. Jeg kan sagtens forstå, at man ikke kan have det hele med, og at man skal ændre noget, men jeg var rigtig ked af, at det hele blev så moderniseret i form af instagram. Set fra den anden side er det en fin detalje, men for bogelskeren i mig, synes jeg det var forkert. Men alt i alt var det en sød og hyggelig film, hvor skuespillerne gjorde et rigtig fint stykke arbejde, desværre blev jeg nok for farvet af, at have læst bogen inden.

streg

Af Anne Mette Bach Jeppesen

Jeg havde ikke læst bogen på forhånd, og havde derfor ikke rigtig nogle forventninger til ’Hver dag’ inden, da jeg heller ikke havde set traileren. Jeg kendte dog godt til selve plottet i historien, så jeg vidste, hvad jeg gik ind til. Det var selve plottet, der tændte mig ved ’Hver dag’, da jeg synes, at det var et interessant twist, med en sjæl/person, der vågner op i en ny krop hver dag.

Det fik mig til at reflektere over, hvordan det ville være, at være den person, og hvad jeg selv ville gøre, hvis det var mig. På en måde, er der mange muligheder for at hjælpe den person, man er for en dag, men på den anden side, må det være svært at skabe sin egen identitet. Jeg tror også, at jeg ville være trist over, at jeg aldrig kunne være mig selv og sætte mine egne fodspor i verden.

Alt i alt synes jeg, at det var en virkelig hyggelig film, som satte nogle tanker i gang hos mig. Den er også sørgelig på et tidspunkt, og jeg følte virkelig med A, som aldrig rigtig kan få sit eget liv. Der var nogle ting, der forvirrede mig i starten, men som jeg senere fandt ud af, hvad meningen var med de ting. ’Hver dag’ er også en kærlighedsfilm, så hvis du er til en anderledes form for kærlighedsfilm, skal du helt sikkert få set denne.

streg

AM DUOj

 

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen og Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *