“Hvis jeg skal være helt ærlig” af Emily Wibberley og Austin Siegemund-Broka

hvis jeg skal være helt ærlig

Original titel: If i’m being honest
Forfatter: Emily Wibberly og Austin Siegemund-Broka
Genre: Ungdomsbog
Oversat af: Camilla Engkjær Laursen
Sider: 316
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 20. marts 2020

duo 4½

 

 


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret

En ungdomsbog om svigt, venskab, forelskelse og at gøre bod.
streg

Resumé

Cameron Bright går på den bedste og dyreste privatskole på vestkysten. Hun er smuk, populær og den bedste på løbeholdet, men hun er også berygtet for sin brutale ærlighed. Udefra ser hendes liv perfekt ud, men bag facaden er virkeligheden en helt anden. Til en fest ydmyger Cam outsideren Paige, og Andrew, som Cam er forelsket i, ser det. Det får ham til at miste interessen i hende, så hun forsøger at gøre bod ved at sige undskyld til alle dem, hun har været led overfor. Men vil det være nok i sidste ende?

streg

Anmeldelse

’Hvis jeg skal være helt ærlig’ er en typisk ungdomsbog, der handler om kærlighed, venskab og jagten efter anerkendelse fra ens forældre med de forventninger, de skal leve op til. Jeg synes, det var en god bog, fordi den tager emner op, som jeg ved mange slås med og kan relatere til, og så havde den nogle søde scener, som fik den til at skille sig ud fra alle de andre.

Cameron er virkelig led overfor mange, hvor noget af det skyldes hendes direkte ærlighed, og andre gange er hun det, når hun selv er sårbar og følsom. I de situationer er hendes måde at overleve på at pille andre ned, så hun selv kan føle sig ovenpå igen. Det er desværre et meget genkendeligt mønster, som jeg tror mange på et tidspunkt i deres liv har benyttet sig af, fordi man bliver nødt til at flygte fra sin egen smerte.

Der har været svigt til stede i Camerons liv nærmest hele hendes opvækst, og det var hårdt at være tilskuer til, at hun skulle agere som den voksne og tage nogle valg, som en pige i hendes alder slet ikke burde bruge sin tid på. Det forklarede dog også, hvorfor hun var på den måde, men jeg havde bare lyst til at hjælpe hende, fordi jeg hen af vejen også kom til at holde af hende.

En anden ting, der egentlig også er ret vigtig i denne bog er, hvorvidt man skal ændre sig for en anden person. Cameron begynder at undskylde til folk, hun har behandlet dårligt, for at Andrew, som hun er vild med, får et godt syn på hende igen. Der tænker jeg, at hvis en person ikke kan acceptere en, som den man er, så er den person det ikke værd. Jeg ved godt, at Cameron også virkelig er led indimellem, og jeg respekterede hende mere, da hun undskyldte for sin opførsel, men man skal også passe på med ikke at ændre sig fuldstændig for en anden person.

Jeg synes, der bliver taget nogle gode emner op i ’Hvis jeg skal være helt ærlig’, som også giver mulighed for en diskussion, og alt i alt nød jeg virkelig bogen. Den er let at læse og sætte sig ind i, måske netop fordi man kan identificere sig med enten personerne eller handlingen.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *