“Hypnosia” af Birgitte Lorentzen

k

Titel: Hypnosia
Serie: Cykose-trilogien
Genre: Ungdomsbog, Dystopi
Forfatter: Birgitte Lorentzen
Udgivelsesdato: 13. juni 2014
Sider: 386
Forlag: BookBooks

DUO stjerner 4

 

 

 

‘Hypnosia’ er konklusionen på ‘Cykose’-trilogien, og selvom uhyggen er nedtonet i forhold til de foregående bøger, er spændingen og intensiteten høj helt til sidste linje.

stregResumé

Lulu og Mads er startet i gymnasiet og har besluttet sig for at lægge den mærkelige fortid med overnaturlige begivenheder og kaos bag dem.

Så da Mads modtager en amulet samt et brev med et foruroligende budskab om, at den vil beskytte ham fra døden, er han mindre end glad ved tanken om at skulle opsøge den mystiske afsender i Frankrig.

Måske kan amulettens afsender give svar omkring Mads’ familie og mor, som han ellers aldrig ville kunne finde ud af, så har Mads og Lulu overhovedet andre muligheder end at smide alt, hvad de har i hænderne, og tage til Frankrig?

stregAnmeldelse

Jeg er helt vild med de to første boger i ‘Cykose’-trilogien, og derfor glædede jeg mig til at komme i gang med ‘Hypnosia’, som er den sidste bog i serien.

Jeg elsker, hvordan de to første bøger har en undertone af uhygge og gys, som til tider giver mig kuldegys af frygt. Den følelse havde jeg ikke, da jeg læste ‘Hypnosia’, hvilket jeg egentlig synes er lidt ærgerligt, eftersom jeg synes, at netop uhyggen gør de to forrige bøger så unikke.

Selvom uhyggen er nedtonet i ‘Hypnosia’ er spændingen dog på samme intense niveau som de to andre bøger.

Som i de to foregående bøger er det en sjov og anderledes oplevelse at læse en bog der – delvist, i hvert fald – foregår i Danmark, eftersom jeg næsten aldrig læser bøger af danske forfattere. Og som gymnasieelev kan jeg virkelig relatere, når Lulu sidder og lider over sin DHO (en stor opgave i 1.g) for, hey, det var mig for et år siden!

Der er altså flere faktorer, der gør, at jeg så let identificerer mig med Lulu – også selvom hun nogle gange handler anderledes end jeg selv ville i samme situation.

Både i den første og anden bog gik opbygningen af dialog mig på – og ”Hypnosia” fortsætter desværre i samme spor. Dialogen mellem Mads og Lulu er præget af, at de konstant siger hinandens navne – også selvom det kun er de to, der er i rummet. Det virker for mig lidt unaturligt og akavet at læse, men efterhånden har jeg vænnet mig til det.

Alt i alt er ‘Hypnosia’ en helt vildt spændende og intens afslutning på trilogien, som er svær at lægge fra sig. Hvis du har læst og elsket de to forrige bøger i ‘Cykose’-trilogien skal du bestemt også læse ‘Hypnosia’.

streg

Sofie DUO

Skrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *