“I dag skal det være” af Maria Semple

i dag skal det være

Original titel: Today will be different
Forfatter: Maria Semple
Oversat af: Lisbet Kjær Johansen
Genre: Skønlitteratur

Forlag: Politikens forlag
Sider: 250
Udgivelsesdato: 25. september 2017

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Maria Semple fortæller igen om hemmelighederne og de kvaler som findes i de familier, som man ellers aldrig ville høre om.

streg

Resumé

Eleanor Flood ved godt at det ikke går. Men i dag skal det være. I dag vil hun tage ud og træne, når hun har afleveret sin søn. I dag vil hun spise frokost med sin veninde og tage sig lidt sammen. Men før det sker, kommer livet i vejen. For præcis i dag beslutter hendes søn at pjække fra skolen og i dag beslutter hendes mand at fortælle sin receptionist, men ikke sin kone, at han tager en uges ferie fra arbejde. Og præcis som tingene ikke kan blive værre, kommer dystre familiehemmeligheder frem fra fortiden.

streg

Anmeldelse

Maria Semples bøger er usædvanlige. Højst usædvanlige faktisk. Egentlig skulle man tro, at hun altid sad med en flaske rødvin, når hun skrev sine bøger, for de er en blanding af galskab med et strejf af den sandhed som ellers er ildehørt. Jeg skal ikke kunne svare på, om hun faktisk drikker rødvin, når hun skriver sine bøger, men resultatet er fremragende, humoristisk og trist, fuldstændig som bøger bør være.

En af de ting som gør vurderingen forvirrende, er den form for sprog og Umiddelbart når man læser plottet, og ikke er en middel aldrene kvinde med både mand og barn, så kan det virke svært at forstå, hvordan man kan genkende sig selv i historien. Eleanor Floods historie er dog lidt mere anderledes, da Maria Semple formår at give sin egen historie en helt speciel twist og vælger en baggrundshistorie, som er helt unikt for hende. I dette tilfælde er det en graphic novel serie og animationsserie kaldet Loopy Wash. Hun formår at finde på nye ideer, som passer helt fænomenalt ind i hendes fortælling, som andre forfattere ikke har skrevet om før.

Selvom de træk og den forhistorie Marie Semple vælger virker anderledes og svær at sætte sig ind i, så lykkedes det hende alligevel at indfange læseren, ved at gøre brug af de menneskelige følelser, som vi alle går og døjer med. Ensomhed, savn, utilfredshed og den manglende følelse af, at vi er gode nok. Så selvom man ikke kan sætte sig ind de scenarier, som foregår i bogen, så kan man fuldt ud relatere til ens egen hverdag og liv.

’I dag skal det være’ får 4 stjerner, fordi at den er humoristisk, men alligevel får læseren til at tænke sig om undervejs og efter. Både fordi den kommer under huden på læseren, men også fordi at det kan blive lidt rodet til tider, så man er nødt til at være vågen, når man læser den.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *