“I går var i dag i morgen” af Jay Asher og Carolyn Mackler

i går

Titel: I går var i dag i morgen
Original titel: The Future Of Us
Forfatter:  Jay Asher og Carolyn Mackler
Oversat af:
Sider: 331
Udkom: 2012
Forlag: Politikens forlag
duo 4½

 

 

“I går var i dag i morgen” er en genial ungdomsbog, som tydeligt fortæller hvor besværligt det kan være at være ung. Bogen blander to forskellige tider sammen i et spænende mix som var både anderledes og sjovt at læse!

 

s

Resumé

Året er 1996, og den 16-årige Emma får en dag en CD med 100 timers internetadgang. Hun får adgang til en mærkelig hjemmeside ved navn Facebook, og ser til sit store chok hvordan hendes liv vil se ud om 15 år.
Sammen med vennen Josh udforsker de Facebook, og indser hurtigt hvordan små ting de gør nu, vil forandre deres liv.

Emma er desperat efter at rette op på sin fremtid, da det er tydeligt at se at hun ikke bliver lykkelig. Josh vil dog gøre alt for at standse hende fordi han frygter at hun i forsøget vil ændre hans, som er perfekt.

Emma og Josh indser hurtigt at fremtiden ikke er noget man burde lege med.

s

Anmeldelse

Jeg har læst Jay Ashers ’Døde piger lyver ikke’ (thirteen reasons why), som var en fantastisk bog! Så derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg også skulle læse ’I går var i dag i morgen’ som han har skrevet sammen med Carolyn Mackler.

Det var både sjovt og mærkeligt at læse en bog om unge på ens egen alder, når handlingen forgår i det år man selv er født, og jeg kunne ikke lade hver med at smile flere gange, ved tanken om hvordan unge var den gang i forhold til nu. Det var meget mærkeligt at tænke på, at Emma og Josh ikke kunne være på internettet hvis Emmas forældre skulle bruge telefonen, eller at de ’kun’ har 100 timers adgang til nettet.
Bogen blander også 2011 ind, hvor Emma og Josh kan se deres Facebook statusser, og det var virkelig sjovt at se hvordan de reagerede på disse ting, da de virkede utrolige realistiske. De kunne ikke forstå hvorfor de ville skrive sådanne ’kedelige’ og ’ligegyldige’ ting som hvad de skulle have at spise eller hvad de lavede i øjeblikket. Det får også lidt en selv til, at overveje de ting man lægger ud på de sociale medier, og husker en på at man skal tænke sig om inden man skriver noget.

Det er et sjovt og specielt mix der bliver lavet i bogen, og jeg må indrømme at jeg i starten var i tvivl om det ville fungere, men det gør det bestemt!

Det eneste der genere mig ved bogen var Emma og Josh forhold. Uden at afsløre for meget er deres venskab ikke så stærkt som det har været, og derfor skændes de og diskutere en del. De ting de gør og siger i gennem det meste af bogen er utrolige egoistisk, og jeg havde lidt svært ved at forstå hvorfor de overhovedet gad være i nærheden af hinanden. Samtidig er det også det som giver bogen handling så det kunne på ingen måde undgås, men jeg følte ligesom ikke at der var noget bånd i mellem dem i det meste af bogen.

’I går var i dag i morgen’ er en genial bog som virkelig holdte mig fanget, og jeg elskede den for start til slut. Det er en bog som kan læse både af piger og drenge, og handlingen skifter mellem Emma og Josh så det er ikke udelukket en pige eller dreng man følger gennem bogen, men en bladning.

Bogen kan læse fra 13 årsalderen og tro mig, man vil bestemt ikke fortryde at læse den

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *